ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Θεσσαλονίκη: Ανταπόκριση από την εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) για την 9η Συνδιάσκεψη

Θεσσαλονίκη: Ανταπόκριση από την εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) για την 9η Συνδιάσκεψη



  • Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και την παρουσία δεκάδων συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων η εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) για την 9η Συνδιάσκεψη στη Θεσσαλονίκη, στο κτήριο της ΕΔΟΘ. Η εκδήλωση συνέβαλε στην διάδοση των εκτιμήσεων της Οργάνωσης και των κατευθύνσεων πάλης για το επόμενο διάστημα. Τις προηγούμενες μέρες, πραγματοποιήθηκε αφισοκόλληση στην πόλη.


Εισηγητικά: 
  • Ο σ. Τάσος Σαπουνάς, αναφέρθηκε στο πλέγμα των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και την όξυνση τους, την φύση της κρίσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σχέσεις των ΗΠΑ με Ρωσία και Κίνα, αλλά και στις αντιθέσεις μέσα στην ΕΕ. Ανέδειξε περιοχές του πλανήτη όπου υπάρχουν στοιχεία λαϊκής αφύπνισης.

  • Η σ. Φωτεινή Σαλονικίδου, ανέλυσε την εσωτερική κατάσταση, τις επιδιώξεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ελληνοτουρκικά και την στάση της Οργάνωσης μας. Επίσης, έγινε αναφορά στη συμφωνία των Πρεσπών και το φαινόμενο της φασιστικοποίησης.

  • Ο σ. Γιώργος Ματσούκας, ανέπτυξε τα χαρακτηριστικά της περιόδου, και κατέθεσε την πολιτική πρόταση της Οργάνωσης, το Μέτωπο Αντίστασης-Διεκδίκησης. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της Διεκδίκησης, ενώ έβαλε τους πολιτικούς όρους και την αναγκαιότητα για την συγκρότηση της γραμμής της Αναμέτρησης μέσα στο Μέτωπο. Τέλος, αναφέρθηκε στα αυξημένα καθήκοντα που βάζει τις κομμουνιστικές δυνάμεις η όξυνση της επίθεσης του κεφαλαίου, αλλά και της ταξικής πάλης.
Ακολούθησε συζήτηση με τοποθετήσεις. Από την μεριά των συντρόφων του Μ-Λ ΚΚΕ, εκτός από τις εκτιμήσεις για την περίοδο, τονίστηκε ως αρνητικό το δεδομένο του αυτόνομου εκλογικού κατεβάσματος του ΚΚΕ(μ-λ), κριτική που απαντήθηκε εκ μέρους της Οργάνωσης.

...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.