ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΘ – ΣΑΒΒΑΤΟ 19/01/19, ΣΤΙΣ 12.00

Συμπολίτες, συμπολίτισσες,


Η πρώτη κινητοποίηση υπεράσπισης του λαϊκού δικαιώματος στην μετακίνηση, έχει φέρει ήδη συγκεκριμένα αποτελέσματα. Το ζήτημα του ΟΑΣΘ έχει γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη μας, και όλοι οι θεσμικοί φορείς νιώθουν την ανάγκη να πάρουν θέση. Χωρίς την οργανωμένη κίνηση των πολιτών, οι οποίοι καθημερινά αγανακτούν με την κατάσταση, το ζήτημα δεν θα είχε έρθει στο προσκήνιο.

Οι κυβερνητικοί φορείς και η διοίκηση του ΟΑΣΘ τώρα επιμένουν ότι ο κόσμος «κακώς διαμαρτύρεται», ότι το ζήτημα «θα τακτοποιηθεί σύντομα», και ότι οι υπεύθυνοι θα φροντίσουν γι’ αυτό. Δεν τους εμπιστευόμαστε! Αν ήθελαν πραγματικά να λύσουν το πρόβλημα, αυτό θα είχε ήδη συμβεί. Αυτή την στιγμή, πρέπει να αυξηθεί η πίεση απέναντι στους υπεύθυνους, ώστε να ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ τα αιτήματα μας για ανθρώπινες συνθήκες μετακίνησης.

Οι δήμαρχοι και τοπικοί αξιωματούχοι ή βουλευτές, «κατόπιν εορτής» ανακάλυψαν το ζήτημα ΟΑΣΘ. Δηλώνουν την συμπάθεια τους στις κινητοποιήσεις των πολιτών, καταθέτοντας όμως προτάσεις και σχέδια που δεν έχουν σχέση με τα δικά μας αιτήματα. Οι κινητοποιήσεις μας δεν πρόκειται να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης ούτε για προεκλογικές σκοπιμότητες, ούτε για σχέδια ιδιωτικοποίησης ή εμπορευματοποίησης.

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Φοιτητών για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, εργαζόμενους, στη νεολαία, στους συνταξιούχους, σε όλους τους συλλόγους, τα σωματεία και τις συλλογικότητες που συμφωνούν με τα αιτήματα μας, να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Γραφεία του ΟΑΣΘ (Αλ. Παπαναστασίου 90), το Σάββατο 19 Γενάρη 2019, στις 12.00μ.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ:

Στο λαό της πόλης που δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο αύτη την επικίνδυνη, απαράδεκτη πραγματικότητα που επικρατεί και θέλει να διεκδικήσει ανθρώπινες συνθήκες μετακίνησης, σε όλους όσους διαπιστώνουν ότι η κατάσταση με τον ΟΑΣΘ «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ».

Σε κάθε ενεργό πολίτη που θέλει να συμβάλλει στην καταγγελία του προβλήματος, να στείλει βίντεο και φωτογραφίες μέσω mail ή  facebook, ώστε να δημοσιοποιούνται και να αναδεικνύονται άμεσα και σε όλους οι βάρβαρες συνθήκες μετακίνησης.

Στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες των 500 ή των 420 ευρώ, που καθημερινά συνωστίζονται και καθυστερούν για την δουλειά, που βλέπουν στην πράξη το 8ωρο να μετατρέπεται σε 10ωρο, που με την εργασία και την φορολογία τους έχουν παράξει τον κοινωνικό πλούτο και δεν βλέπουν τίποτα από αυτόν να τους επιστρέφεται ως υπηρεσία.

Στους φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές που χάνουν τα μαθήματα τους ή τις εξεταστικές τους, που διασχίζουν όλη την πόλη προς το ΤΕΙ, τις εστίες ή τις κλινικές, και αντικρίζουν συχνά γεμισμένα λεωφορεία στα οποία δεν μπορούν να επιβιβαστούν.

Στους συνταξιούχους που αντιμετωπίζονται χωρίς σεβασμό και αδυνατούν να ικανοποιήσουν τις βασικές τους ανάγκες, που δυσανασχετούν με τις επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες μετακίνησης, και συχνά λιποθυμούν μέσα στα λεωφορεία.

Στους ανέργους, οι οποίοι πρέπει να παλέψουν για να κατοχυρωθεί μόνιμα και αμετάκλητα το δικαίωμα τους να μετακινούνται δωρεάν, και να μην εφησυχάσουν στις υποσχέσεις ότι είναι εξασφαλισμένοι.

Στους συμπολίτες μας ΑμΕΑ (αλλά και όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, όπως οι έγκυες και οι τραυματισμένοι) που λόγω των λειψών υποδομών και του συνωστισμού, είναι πρακτικά αποκλεισμένοι από τα λεωφορεία και δεν έχουν ίσες ευκαιρίες.

Στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, οι οποίοι χωρίς να έχουν ευθύνη γίνονται δέκτες της οργής που κανονικά θα πρέπει να στραφεί προς την διοίκηση, και αναγκάζονται να δουλεύουν σε ένα απαράδεκτο περιβάλλουν.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ:

Στα σωματεία των εργαζομένων, τις ΕΛΜΕ, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους συλλόγους γονέων, τα μαθητικά συμβούλια, τις κινήσεις και πρωτοβουλίες γειτονιάς, τους συλλόγους ΑμΕΑ, τις επιτροπές ανέργων,  τις συλλογικότητες που θέλουν να συμβάλλουν στην κινητοποίηση. Τους καλούμε να πάρουν αποφάσεις και ψηφίσματα για την συγκέντρωση στις 19 του Γενάρη, να συμμετέχουν ισότιμα στην κινητοποίηση με τον τρόπο και το πλαίσιο που θα επιλέξουν.

Για την συνδιοργάνωση της κινητοποίησης, η Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Φοιτητών για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης θα καλέσει σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ όλους τους φορείς και τους εκπροσώπους τους που συμφωνούν με την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης στις 19/01, σε κατάλληλο χρόνο και τόπο, που θα ανακοινωθεί δημόσια.

Θεσσαλονίκη,
23/12/2018


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.