ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΚΚΕ: Μήνυμα ...και συμπορεύσεις!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΚΚΕ: Μήνυμα ...και συμπορεύσεις!

Το ΚΚΕ τελευταία έχει πυκνώσει τις ανακοινώσεις για συμπόρευση μαζί του, παραγόντων και πολιτών από άλλους χώρους. Ιδιαίτερα με τα εκλογικά σχήματά του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τίποτε το μεμπτό όταν αυτό είναι αποτέλεσμα πολιτικών ή ιδεολογικών προσεγγίσεων και συμφωνιών σε θέσεις και στόχους και όχι “ξέπλυμα”, ξεκάρφωμα ή εκλογικό συνοικέσιο. Γιατί αρκετές φορές αυτές οι “συμπορεύσεις” καταλήξαν σε παταγώδεις αποτυχίες ή γίνανε εφαλτήριο για προσωπικές -εντελώς αντίθετες- πολιτικές διαδρομές και καριέρες.

Στην Θεσσαλονίκη λόγου χάρη υπάρχει πικρή εμπειρία με τις περιπτώσεις Μπουτάρη, Ζουράρι, κλπ. Τώρα οι συμπορεύσεις και οι διευρύνσεις δεν είναι -μέχρι τώρα- τόσο ηχηρές αλλά μερικές γεννούν τα ίδια ερωτηματικά. Στην εκδήλωση, λόγου χάρη, της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με τίτλο «Κάνε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Δώσε δύναμη στη δύναμή σου», την Τρίτη 23 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο στην οποία μίλησαν οι υποψήφιοι στην Περιφέρεια και στον Δήμο, ανακοίνωσε την συμπόρευσή του με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και δημοσιογράφος Ακης Σακισλόγλου. Ο οποίος στην παρέμβασή του σημείωσε “Εύχομαι καλό αγώνα σε όλους τους υποψήφιους. Ξέρω αρκετούς από αυτούς. Και γνωρίζω πως είναι συνηθισμένοι στους αγώνες”.

Δεν γνωρίζουμε σε ποιους αγώνες αναφέρεται αλλά ξέρουμε καλά πως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος μέσα από την συχνότητα του “Ράδιο-Μήνυμα” σχεδόν κάθε ημέρα το τελευταίο διάστημα επιτίθεται στους απεργούς ηθοποιούς του ΚΘΒΕ κατηγορώντας τους πως διεξάγουν έναν συντεχνιακό και μαξιμαλιστικό απεργιακό αγώνα, ο οποίος υπονομεύει το Κρατικό Θέατρο! Δικαιώνοντας ταυτόχρονα το Υπουργείο και την διοίκηση του Θεάτρου για τις πολλές παραχωρήσεις που έχουν δήθεν κάνει και χρησιμοποιώντας τα γνωστά κυβερνητικά επιχειρήματα. Και καλά αυτός, με γνωστή πασοκική διαδρομή, τα έχει τακτοποιήσει με το δικό του τρόπο στο μυαλό του και στην συμπεριφορά του. Αυτοί όμως που του δώσανε βήμα να ανακοινώσει την ...συμπόρευση του μαζί τους δεν ακούνε ραδιόφωνο;

π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.