ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΥΣ AΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΥΣ AΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Στο άρθρο που αναδημοσιεύσαμε για τη δίκη της ΑΤΙΚ στη Γερμανία γράφουμε:


Τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη υπάρχει γενικευμένη καταδίωξη τουρκικών οργανώσεων όπως το TKP/ML, το PKK, το DHKC, κατ’ απαίτηση του τουρκικού κράτους. Οι διώξεις των δημοκρατών, επαναστατών και κομμουνιστών στην Ευρώπη είναι δείγμα της αντιδραστικής πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ενάντια στους ευρωπαϊκούς λαούς. 




Ένα από τα πολλά επεισόδια της δίωξης αγωνιστών από τη Τουρκία ζούμε αυτές τις μέρες και στη χώρα μας. Αγωνιστές συνελήφθησαν και κρατούνται στις φυλακές γιατί παλεύουν για τη δημοκρατία στη χώρα τους. Αγωνιστές της τούρκικης Αριστεράς που βρίσκονται χρόνια στη χώρα μας, δραστηριοποιούνται μέσω της "Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους από τη Τουρκία και το Κουρδιστάν" και του περιοδικού "Αγώνας" στο κίνημα αλληλεγγύης, διαδηλώνουν μαζί μας σε αντιπολεμικές, αντιιμπεριαλιστικές, εργατικές και άλλες διαδηλώσεις. Για το σύστημα είναι αδίκημα να ανήκει κανείς σε αριστερή οργάνωση, στη περίπτωσή μας στο DHKC-P, που αγωνίζεται για τη λευτεριά στη Τουρκία. Είναι κολάσιμη η αλληλεγγύη




Από τη κυβέρνηση και τα ΜΜΕ παρουσιάζονται ως τρομοκράτες. Κάνουν συνειρμούς με τις συλλήψεις αγωνιστών της ίδιας οργάνωσης το 2014 -ανάμεσά τους τότε και ο αγαπητός σε όλους μας συναγωνιστής Ερκάν ο οποίος βρίσκεται υπό εξόντωση πλέον στις τούρκικες φυλακές- ξεχνούν όμως να μας ενημερώσουν ότι οι αγωνιστές αυτοί το Γενάρη του 2015 αθωώθηκαν -ή και αν "αναγκαστικά" καταδικάστηκαν με αναστολή- και αφέθηκαν ελεύθεροι. Για άλλη μια φορά μιλούν για στοιχεία του τύπου "καλώδια, μπουκάλια, υπολογιστές και υλικά που θα μπορούσαν να γίνουν όπλα" και ότι άλλο έχει κάθε σπίτι για να μας πουν ότι μπορεί και να ετοίμαζαν τρομοκρατική ενέργεια εν όψη της επίσκεψης του Ερντογάν. Τη μέρα τη σύλληψής τους τη προσπάθεια αυτών των αγωνιστών να διαφύγουν τη παρουσίασαν ως "μάχες". Ήταν τόσο μεγάλο το ψέμα τους που ακόμη και αυτοί οι ρεπόρτερ - αναμεταδότες της αντιτρομοκρατικής δε μπορούσαν το κρύψουν αυτοδιαψεύδοντας τους εαυτούς τους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα! Τη μέρα αυτή διάλεξε το καθεστώς Ερντογάν και τα ΜΜΕ του στη Τουρκία για να εκφράσουν την ευχαρίστησή τους και να ανακοινώσουν την επίσκεψή του στην Ελλάδα!




Η απόδοση διαπιστευτηρίων προς τους ιμπεριαλιστές αυτής της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα, δεν έχει και δε θα έχει τελειωμό. Είναι τέτοιος ο γενιτσαρισμός αυτών των ανθρώπων της κυβέρνησης και αυτού κόμματος που δε διστάζουν να οδηγούν στη φυλακή ανθρώπους αγωνιστές που μέχρι πριν λιγότερο από τρία χρόνια τους αγκάλιαζαν, τους έδιναν το χέρι και εκφράζαν την αλληλεγγύη τους, συμμετείχαν σε συσκέψεις μαζί τους. Τώρα τους παρουσιάζουν ως τρομοκράτες! Έχουν μπει τόσο καλά στο πετσί του ρόλου που τους αναθέτει το σύστημα που δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα για να αποδείξουν πόσο καλά μπορούν να κάνουν τη δουλειά του. Από εμάς τουλάχιστον καμιά έκπληξη, καμιά πτώση από τα σύννεφα. Αναμενόμενο ήταν, από χρόνια πριν τα καταφέρουν να πάρουν τη πολυπόθητη διαχείριση αυτής της χώρας!




Η ένταση της φασιστικοποίησης είναι και στη δική τους ατζέντα, δεν πάνε πολλές μέρες άλλωστε που ο Κοντονής δήλωσε ως αναγκαιότητα τους τρομονόμους! Δε πάνε και πολλά χρόνια που αυτή η κυβέρνηση, κρυπτόμενη πίσω από τα δικαστήρια και τη ...διεθνή νομιμότητα, στην αρχή της θητείας της και όσο ήταν ζωντανές ακόμη οι αυταπάτες μπόλικων της Αριστεράς μας, συνέλαβε τους αγωνιστές της ΑΤΙΚ στη χώρα μας και παρέδωσε τον έναν από αυτούς στη Γερμανία όπου πλέον δικάζεται!




Το απέδειξαν άλλωστε και χθες και σήμερα όπου σε κάθε κινητοποίηση που έγινε στείλαν τα ΜΑΤ για να τη χτυπήσουν. Στην Αθήνα, στα Γιάννενα, στη Θεσσαλονίκη ότι κινητοποιήθηκε για οποιοδήποτε θέμα χτυπήθηκε, αγωνιστές εργάτες οδηγήθηκαν στα κρατητήρια και στα αυτόφωρα. Η τρομοκράτηση του λαού είναι αναγκαία συνθήκη για να περάσουν τη πολιτική τους. Οι συλλήψεις Τούρκων αγωνιστών είναι αναγκαία για να δείξουν πόσο καλά παιδιά είναι και να πάρουν το κάτι τις τους στο μοίρασμα που κάνουν οι ιμπεριαλιστές στη περιοχή.




Η Επιτροπή Αλληλεγγύης καταγγέλει ότι οι συλληφθέντες αγωνιστές χτυπήθηκαν και στη προσπάθειά τους να ξεφύγουν αλλά και κατά τη διάρκεια της κράτησής τους: Όταν παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο η εικόνα τους φανέρωνε την απάνθρωπη αντιμετώπιση τους από τις αρχές.
Είχαν μώλωπες στα πρόσωπα τους και επιδέσμους στα κεφάλια. Όλοι η εξωτερική εικόνα τους υποδεικνύει ότι χτες το βράδυ η αντιτρομοκρατική υπηρεσία βασάνισε τους Τούρκους- Κούρδους αγωνιστές. Σήμερα το πρωί (σ.σ.: χθες) η αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνέχισε το
βασανισμό ( ξυλοδαρμό) των αγωνιστών μέσα από το δικαστήριο με τους αγωνιστές να απαντάνε με συνθήματα.http://oagonas.blogspot.gr/2017/11/9_29.html.




Είναι ανάγκη να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτούς τους αγωνιστές, είναι ανάγκη να απαιτήσουμε με κάθε τρόπο την απελευθέρωσή τους! Να διαδηλώσουμε και να απαιτήσουμε ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ όπως το κάναμε τον περασμένο Φλεβάρη για τον Ερκάν! Όπως το κάναμε για τον ίδιο και τους συντρόφους του το 2014, όπως το κάναμε και το κάνουμε για τους αγωνιστές της ΑΤΙΚ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.