ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση και πορεία ενάντια στις κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας! .

Ν’ αναπτυχθεί μαζικό κίνημα ενάντια στις κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας! 

Υπεύθυνος δεν είναι ο λαός, αλλά το κεφάλαιο, τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους!


 Η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί σε συγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη 29 Νοέμβρη, ώρα 13.30 στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

  • ΜΑΖΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ!
  • ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

Εδώ και δέκα σχεδόν χρόνια, μετά το ξέσπασμα της κρίσης του ελληνικού εξαρτημένου καπιταλισμού, χιλιάδες είναι οι λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Το φόρτωμα της κρίσης στις πλάτες της εργατικής τάξης και του λαού έφερε ανεργία, απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, μεροκάματων και εισοδημάτων, απληρωσιά για μήνες. Λουκέτο μπήκε σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η κατάσταση αυτή οδήγησε στην αδυναμία πληρωμής των δανείων για σπίτια από τμήματα του λαού, αλλά και για άλλες ανάγκες, που πάρθηκαν κάτω από συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες οι οποίες πλέον δεν υπάρχουν. Παράλληλα χιλιάδες είναι αυτοί που εκτός από τις «υποχρεώσεις» τους στις τράπεζες αδυνατούσαν και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα βαριά χαράτσια που επιβάλει το κράτος.


Όλη αυτή η κατάσταση που δημιούργησε η αντιλαϊκή – αντεργατική επίθεση και οι κυβερνήσεις του συστήματος, τόσο οι παλαιότερες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , όσο και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τις εντολές των ιμπεριαλιστών της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, έχει φέρει σε αδιέξοδο όλο αυτό τον κόσμο. Ταυτόχρονα η κυρίαρχη προπαγάνδα ρίχνει ευθύνες στο λαό γιατί τάχα ήθελε «μεγάλα σπίτια» και τον διακατείχε «καταναλωτική μανία». Με λίγα λόγια τον κατηγορούν ότι «κατανάλωνε περισσότερα απ’ όσα άντεχε» καθιστώντας τον συνυπεύθυνο για τη κατάσταση της χώρας και του εαυτού του. 

Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις και οι ιμπεριαλιστές φοβούμενοι από τη μια τις αντιδράσεις αλλά και μη όντας έτοιμοι να προχωρήσουν στα επόμενα βήματά τους, στα πλαίσια της ανακατανομής του πλούτου, κατάσχοντας και πλειστηριάζοντας σπίτια και περιουσίες αποκτημένες με κόπο με διάφορα τερτίπια τύπου «νόμου Κατσέλη» και ετήσιων αποφάσεων για το ακατάσχετο της «πρώτης κατοικίας» κέρδιζαν χρόνο. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούσαν και οι τράπεζες που κατέθεταν στους οφειλέτες προτάσεις πρακτικά ανεφάρμοστες. Δημιουργούσαν ψεύτικες ελπίδες μέσω της μακροχρόνιας παράτασης των λαϊκών «εκκρεμοτήτων» φροντίζοντας παράλληλα να μη χάνουν οι τράπεζες μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων. 

Η τωρινή κυβέρνηση το πρώτο που έκανε ήταν να αλλάξει τις διαδικασίες και να τις επισπεύσει. Έβαλε καταληκτική ημερομηνία για την «προστασία της πρώτης κατοικίας» και πλέον είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Τη μαζική κατάσχεση σπιτιών με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Γι αυτό καταφεύγει στην καταστολή απειλώντας με αυτεπάγγελτες διώξεις και συλλήψεις, όσους αντιδρούν στα σχέδια της και τις επιταγές των ιμπεριαλιστών-δανειστών. 

Το λεγόμενο κίνημα κατά των πλειστηριασμών αφού τα πρώτα χρόνια αποδέχτηκε τη λογική της «πρώτης κατοικίας» συνέβαλε στις αυταπάτες της λεγόμενης νομικής διεξόδου (με τα δικαστήρια και τις προσφυγές στο νόμο Κατσέλη). Έπειτα και αφού η έλευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γκρέμισε τις αυταπάτες, προσανατολίστηκε προς τη ματαίωση πλειστηριασμών και στη στοχοποίηση των συμβολαιογράφων μετατρέποντάς τους σε υπεύθυνους για την κυβερνητική πολιτική! Καθιστώντας έτσι ευάλωτο και το όποιο κίνημα υπεράσπισης της λαϊκής περιουσίας.

Μεγάλος απών από το κίνημα υπεράσπισης της λαϊκής περιουσίας είναι ο ίδιος ο λαός. Το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι που κινδυνεύουν να χάσουν σπίτια και περιουσίες . 

Εκτιμώντας ότι κινήσεις ματαίωσης των πλειστηριασμών μπορούν στην καλύτερη περίπτωση μόνο να τους καθυστερήσουν και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση βρήκε τρόπο ν΄ απαντήσει σ΄ αυτές (μέσω διαδικτύου), θεωρούμε ότι το κύριο είναι να συγκροτηθεί ένα μαζικό, πλατύ και μόνιμο κίνημα υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με στόχο να μη χάσει κανένας εργαζόμενος και άνεργος το σπίτι του και την περιουσία του. 

  • Κάτω τα χέρια απ΄ τη λαϊκή κατοικία!

  • Οι μαζικοί λαϊκοί αγώνες είναι η απάντηση στην καταστολή!

  • Αγώνας για ανθρώπινες συνθήκες ζωής, για στέγη, δουλειά και δικαιώματα!



ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.