ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Η πρώτη μέρα του διήμερου της Διεθνιστικής Συνάντησης για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση

Η πρώτη μέρα του διήμερου της Διεθνιστικής Συνάντησης για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση
(βίντεο και φωτογραφίες)

Ξεκίνησαν χθες Σάββατο 4/11 οι εργασίες της Διεθνιστικής Συνάντησης για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση με τη συμμετοχή οργανώσεων από την Ελλάδα, το ΚΚΕ(μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ, από τη Τουρκία το TKP/ML, από τη Γαλλία η OCML - VP και από την Αυστρία η IARKP.

Η συνάντηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10 το πρωί και στις 11 πραγματοποιήθηκε πορεία προς την ΑΣΟΕΕ. Στη πορεία εκτός από το κεντρικό πανό είχαν δικά τους οι σύντροφοι από τη Γαλλία και τη Τουρκία.


Στην ΑΣΟΕΕ γύρω στις 12:30 ξεκίνησε η πρώτη συζήτηση. Πρώτα όμως προβλήθηκε η ταινία VIVO LENIN με σπάνια ντοκουμέντα με τον Λένιν να μιλά σε συγκεντρώσεις αλλά και σε προσωπικές στιγμές.


Στη πρώτη συζήτηση με θέμα "Οκτωβριανή επανάσταση: ιμπεριαλισμός – πόλεμος – αδύναμος κρίκος – κοινωνικές συμμαχίες – η πρωτοπορία τής εργατικής τάξης - σοσιαλιστική οικοδόμηση" τις εισηγήσεις έκαναν ο σ. Βασίλης Πετράκης από το Μ-Λ ΚΚΕ, ο σ. Δημήτρης Γαγγάδης από το ΚΚΕ(μ-λ), η σ. Μελικέ από το TKP/ML, οι σύντροφοι από την IARKP. Ακολούθησαν τοποθετήσεις από το κόσμο που τη παρακολούθησε.



Στις έξι και αφού προβλήθηκε ένα βίντεο με τίτλο "Τρία τραγούδια για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση" πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση με τίτλο "100 χρόνια απ’ τον Οκτώβρη 1917. Η σοσιαλιστική επανάσταση εμπνέει, διδάσκει και οδηγεί". Σε αυτή τη μίλησαν ο σ. Σελατίν από το TKP/ML, ο σ. Ανδρέας Βογιατζόγλου από το ΚΚΕ(μ-λ), ο σ. Πέτρος Κουφοβασίλης από το Μ-Λ ΚΚΕ, οι σύντροφοι από την IARKP, οι σ. Μαρέκ και Μαζόνς από τη OCML - VP. Χαιρετισμό απηύθυνε ο σ. Χρίστος Βαφειάδης από το ΕΚΚΕ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία από το Λαϊκό Μέτωπο της Τουρκίας.


Η πρώτη μέρα έκλεισε με τους συμμετέχοντες να τραγουδούν την Διεθνή. Σήμερα Κυριακή 5/11 οι εργασίες του διήμερου συνεχίζονται με τη δεύτερη συζήτησε και με θέμα τη "Καπιταλιστική παλινόρθωση: αιτίες-αποτελέσματα. Η απάντηση του κινήματος". Θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην αίθουσα Αντωνιάδη στην ΑΣΟΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.