ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Δεύτερη μέρα της Διεθνιστικής Συνάντησης με θέμα τη παλινόρθωση.


Δεύτερη μέρα της Διεθνιστικής Συνάντησης με θέμα τη παλινόρθωση. 
Βίντεο: To προοίμιο της εφόδου

  Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε η τρίτη εκδήλωση - συζήτηση του διήμερου για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Θέμα της η "Καπιταλιστική παλινόρθωση: αιτίες-αποτελέσματα. Η απάντηση του κινήματος",με στόχο να βγουν οι προβληματισμοί των οργανώσεων που διοργάνωσαν αυτή τη Συνάντηση σε μια λογική διεξαγωγής, όσο είναι δυνατόν, συμπερασμάτων για την εξέλιξη της επαναστατικής διαδικασίας, για το τι προσέφερε η πάλη για τον σοσιαλισμό στην ΕΣΣΔ, για τα αίτια που οδήγησαν τελικά στην ήττα. Συμπεράσματα που θα βοηθήσουν τη πάλη μας σήμερα και στο μέλλον.



  Εκφράστηκαν κοινές απόψεις αλλά και αρκετές διαφωνίες μεταξύ των οργανώσεων. Διαφωνίες που ζωντάνεψαν τη συζήτηση που ακολούθησε μετά από τις εισηγήσεις. Όλοι εξέφρασαν τη γνώμη ότι αυτή η ανταλλαγή απόψεων ήταν χρήσιμη και αναγκαία για τον παραπέρα προβληματισμό τους. Και η σημερινή μέρα έληξε με τη Διεθνή.



   Τις εισηγήσεις παρουσίασαν ο Δημήτρης Μάνος από το ΚΚΕ(μ-λ), ο Δημήτρης Κοντοφάκας από το Μ-Λ ΚΚΕ και ακολούθησαν με τη σειρά οι εισηγήσεις του TKP/ML από τη Τουρκία, της OCML-VP από τη Γαλλία και της ΙARKP από την Αυστρία.

Πριν τη συζήτηση παίχτηκε το βίντεο που ακολουθεί. Ένα σύντομο χρονικό του δρόμου προς την επανάσταση με τον τίτλο ΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΦΟΔΟΥ:




Υ.Γ.: Σε αυτή τη Συνάντηση δεν έστειλε χαιρετιστήριο ο Πούτιν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.