ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΤΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΑΤΙΚ: «Ο δρόμος για την απελευθέρωση από την φασιστική δικτατορία με την ηγεσία του αντιδραστικού ΑΚΠ δεν είναι τα στρατιωτικά πραξικοπήματα!»

  Τις νυχτερινές ώρες της 15ης προς την 16η Ιουλίου, στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία, έγινε απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος από τις χουντικές τούρκικες ένοπλες δυνάμεις που το ονόμασαν «Συμβούλιο για την ειρήνη». Ανακοινώθηκε ότι «η χώρα καταλήφθηκε πλήρως από την διοίκηση».
 Οι γενιές που έζησαν το στρατιωτικό πραξικόπημα της 12 Μάρτη και την στρατιωτική φασιστική χούντα της 12 Σεπτέμβρη ξέρουν: Οι στρατιωτικές φασιστικές χούντες, ακόμη και όταν οφείλονται στις αντιθέσεις των κλικών της άρχουσας τάξης, ουσιαστικά, έχουν στόχο να καταπιέσουν την δημόσια ζωή του λαού και να εξαφανίσουν με ακόμη μεγαλύτερο εκφοβισμό την δημοκρατική και επαναστατική πάλη του λαού για την ελευθερία. 
Ο πυρήνας της σημερινής αντιπαράθεσης μεταξύ των μερίδων της αστικής τάξης, αφορά το ποιος θα καθίσει στο τιμόνι του πολιτικού συστήματος και ποιος θα χρησιμοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό στην επίθεση απέναντι στις καταπιεζόμενες τάξεις, στο κουρδικό έθνος και στο σύνολο της κοινωνικής αντιπολίτευσης.

Σήμερα η πολιτική της γενικευμένης επίθεσης και των σφαγών ενάντια στο κουρδικό έθνος, οι επιχειρήσεις επίθεσης και συλλήψεις ενάντια στους αντιφρονούντες δημοκράτες και στον περίγυρο των επαναστατών, διεξάγεται με τα χέρια της τουρκικής κυβέρνησης του ΑΚΠ και είναι φασιστική πολιτική. 

Η επικράτηση της κλίκας των στρατιωτικών πραξικοπηματιών που αποκαλούν τους εαυτούς τους «Συμβούλιο για την ειρήνη» υπονοώντας ότι είναι ειρηνικοί, στην πράξη δεν θα σήμαινε τίποτ' άλλο από την βία και την καταπίεση των καταπιεσμένων και εννοείται δεν θα υστερολυσαν σε τίποτε από την φασιστική κυβέρνηση του ΑΚΠ. 
Η απόπειρα του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος είναι σημαντική για να καταδείξει τις διαστάσεις της σύγκρουσης μεταξύ των κλικών. Οδηγήθηκαν σε ένα φιάσκο στην προσπάθεια να χρησιμοποιήσουν την οργή του λαού απέναντι στο ΑΚΠ για να βρουν βάση για τον εαυτό τους. Οι καταπιεσμένοι δεν είναι αυτοί που θα συμπληρώσουν τις δυνάμεις τους στην αναμέτρηση ανάμεσα στις αντιδραστικές φασιστικές κλίκες. 
Αυτή η απόπειρα πραξικοπήματος όπως φαίνεται ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης πολιτικής κρίσης στην οποία έχουν μπει οι μερίδες της αστικής τάξης και που θα ανοίξει ακόμη περισσότερες δυνατότητες στην φασιστική πολιτική της καταστολής και του εκφοβισμού. 
Ωστόσο πρώτη φορά, στην ιστορία της Τουρκίας και την ιστορία των στρατιωτικών πραξικοπημάτων, είδαμε την άρχουσα τάξη να καλεί να βγουν στους δρόμους με το στρατιωτικό πραξικόπημα. Κατ’ αυτή την έννοια τα αποτελέσματα δείχνουν την απειρία. Σ’ αυτόν τον άξονα, όποια θέση και αν πάρουν οι κυρίαρχες τάξεις, είναι προφανές γεγονός ότι η φασιστική δικτατορία με σώμα και ψυχή θα είναι ενάντια στους καταπιεσμένους. 
  Στην κοινή ανακοίνωση τύπου του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ και του Υπουργού δικαιοσύνης και εσωτερικών με την έκφραση «γιορτή της δημοκρατίας» φαίνεται να θέλουν να ξεχαστούν οι επιπτώσεις της καταστροφής των κουρδικών πόλεων, από τις σφαγές και τις συλλήψεις πατριωτικών και επαναστατικών δυνάμεων. Φαίνεται ότι στο επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουν να υποτάξουν τους αντιπολιτευόμενους με την κατηγορία του πραξικοπήματος. Με την εισαγωγή «εγκλήματα κατά του κράτους», λογαριάζουν να εισάγουν και να εφαρμόσουν βαρύτερες κυρώσεις σε όσους οι δημοκράτες και επαναστάτες αγωνίζονται για την ελευθερία.

Εργάτες εργαζόμενοι

  Απέναντι σ’ αυτούς που με στρατιωτικό πραξικόπημα ή την εξέγερση του στρατού, καλλιεργούν την προσδοκία να πέσει η φασιστική δικτατορία χωρίς τον αγώνα των εργατών και των εργαζόμενων, πρέπει να παλέψουμε, να υποστηρίξουμε και να δυναμώσουμε τον αγώνα για να δημιουργήσουμε την λαϊκή εξουσία στην θέση αυτών που θα γκρεμίσουμε. Τα στρατιωτικά πραξικοπήματα δεν είναι τίποτε παραπάνω από πολιτική τύφλωση, είναι αδύνατο να καθορίσουν ένα δημοκρατικό περιβάλλον στην Τουρκία, αντίθετα θα επιταχύνουν τις αντιδραστικές πρακτικές, θα αυξήσουν την καταπίεση, θα συνεχίσουν τις σφαγές, θα συνεχίσει η λεηλασία και η κλοπή που δεν την βλέπουν.

Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 7 Ιούνη πραξικοπηματικά, για να είναι ο μόνος κυρίαρχος στην εξουσία το ΑΚΠ και ο Ερντογάν, με όσα κόλπα και παιχνίδια και αν κάνει απέναντι στην απόπειρα πραξικοπήματος, δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν ότι υπερασπίζεται την δημοκρατία και ότι είναι δημοκράτης. Δεν πρέπει να ξεχαστεί ότι ακόμη χτες αυτή η φασιστική πλευρά χρησιμοποίησε τα τανκς και τα όπλα του ίδιου στρατού ενάντια σε όλους τους αντιπολιτευόμενους. 

Ο δρόμος για την απελευθέρωση από την φασιστική δικτατορία με την ηγεσία του αντιδραστικού ΑΚΠ δεν είναι τα στρατιωτικά πραξικοπήματα! Η οργάνωση των διαφορετικών εθνοτήτων, η ενίσχυση των δημοκρατικών αγώνων στους δρόμους και τις πλατείες μπορεί να φέρει το τέλος αυτών των φασιστικών σχεδίων.

23η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΤΙΚ

http://antigeitonies.blogspot.gr/2016/07/blog-post_17.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.