ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΤΙΚ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΙΚ




Στα πλαίσια του 9ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ που διοργανώνεται τούτες τις μέρες στη Θεσσαλονίκη στο πρώην στρ/δο Π. Μελά πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 1 Ιούλη 2016 η εκδήλωση για την δίκη των 10 συλληφθέντων αγωνιστών της ΑΤΙΚ που εξελίσσεται από τις 17 Ιούνη στο Μόναχο της Γερμανίας.
Από τη μεριά της Επιτροπής υποστήριξης μίλησε η Τασούλα Γκενίδου εκθέτοντας σύντομα το ιστορικό των εξελίξεων σχετικά με την δίκη, αλλά και τα πολιτικά συμπεράσματα που προκύπτουν από το ξεκίνημα της δίκης. Οι μεθοδεύσεις του Γερμανικού ιμπεριαλισμού έδειξαν ξεκάθαρα τις διαθέσεις και τις στοχεύσεις που υπάρχουν πίσω από το στημένο κατηγορητήριο που υιοθετεί αυτούσιο η γερμανική Δικαιοσύνη. 
Ο στόχος δεν είναι μόνο οι αγωνιστές της ΑΤΙΚ αλλά οι αριστερές και κομμουνιστικές ιδέες, το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και δράσης, τα δικαιώματα των μεταναστών και προσφύγων σε ολόκληρη την Ευρώπη και τελικά το δικαίωμα της αντίστασης και πάλης ενάντια στο φασισμό και ιμπεριαλισμό που ματοκυλάει λαούς διαλύει χώρες κι ετοιμάζει την επόμενη αναμέτρηση.
Ο εκπρόσωπος της ΑΤΙΚ αφού τόνισε την σημασία της αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί στη χώρα μας αλλά και αλλού, επεσήμανε την προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί, από όλους τους αριστερούς ανθρώπους, για να κατανοηθεί πως χρειάζεται να γίνουν πιο πολλά βήματα για να γίνει συνείδηση των μαζών, οι κίνδυνοι που εγκυμονούν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και η αναγκαιότητα να τους αντιπαλέψουμε.
 Τέλος η Αγγελική Σεραφείμ -δικηγόρος των Τούρκων αγωνιστών στις περσινές δίκες απέλασης από την Ελλάδα- ενημέρωσε για την ολοένα και πιο έντονη μεταβολή των διαθέσεων των δικαστικών αρχών, στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη, να παράσχουν το αυτονόητο -για τα προηγούμενα χρόνια- πολιτικό άσυλο σε πολιτικούς πρόσφυγες δηλ. σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα αν εκδοθούν στη χώρα τους θα φυλακιστούν, θα υποστούν βασανιστήρια και πιθανά θα βρεθεί η ζωή τους σε κίνδυνο.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.