ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Παρέμβαση της «Πρωτοβουλίας Υποστήριξης του Αγώνα των Αγροτών»


Παρέμβαση υποστήριξης στο μπλόκο των Ευζώνων.

Την Παρασκευή 12-2-2016, μέλη της «Πρωτοβουλίας Υποστήριξης του Αγώνα των Αγροτών», επισκέφτηκαν στο μπλόκο των αγροτών στους Ευζώνους. Μέσα σε ένα ενθουσιώδες κλίμα, από τις σκηνές των δυναμικών κινητοποιήσεων στην Αθήνα που μετέδιδε η τηλεόραση, οι συναγωνιστές της Πρωτοβουλίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από «πρώτο χέρι» την δίκαια οργή των αγροτών από την προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης, που κατά τις επιταγές της ΕΕ και ΔΝΤ, επιχειρεί μέσω του τρίτου μνημονίου, να εξοντώσει εκατοντάδες χιλιάδες φτωχομεσαίους αγρότες.
Μοιράστηκε προκήρυξη και στις συζητήσεις με τους αγρότες τονίστηκε η ανάγκη της ενίσχυσης των αγώνων για να μπορέσει να μπει φραγμός στην πολιτική των μνημονίων ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου. Ο μόνος δρόμος για να μη περάσει η αντιασφαλιστική επιδρομή είναι να πλαισιωθεί ο ξεσηκωμός των αγροτών με τον αγώνα όλων των εργαζομένων, της νεολαίας και των συνταξιούχων. Οι αγρότες στο μπλόκο των Ευζώνων είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν και είναι σίγουροι ότι ο διάλογος στον οποίο τους καλεί η κυβέρνηση είναι απάτη. Ξέρουν ότι η πρόσκληση σε διάλογο είναι προσπάθεια διάσπασης του αγώνα και το έχουν ζήσει τα προηγούμενα χρόνια. 
Στις κουβέντες που ακολούθησαν οι αγρότες φάνηκαν αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν τα μπλόκα αν δεν δικαιωθεί ο ιδρώτας που ποτίζει τις σοδειές τους, αν δεν απορριφθεί η νέα αυτή αντιασφαλιστική και φορολογική επιδρομή με στόχο το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς. 
Φύγαμε από το μπλόκο των Ευζώνων με την δυναμική των μπλόκων και το μαχόμενο δίκαιο της αγροτιάς να μας βάζει το καθήκον της στήριξης και της ενίσχυσης αυτού του αγώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.