ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - 2η ΜΕΡΑ

Η δεύτερη μέρα της αγροτικής κινητοποίησης στην Αθήνα

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ευχαριστημένοι από τη σημερινή εικόνα οι διοργανωτές αυτής της κινητοποίησης, όπως και όλοι όσοι καλούσαμε σε αλληλεγγύη, αλλά δεν μπορεί κανείς να πει ότι ήταν ότι καλύτερο. Για όλους και ανεξαρτήτως μεγέθους. Ακόμη και για το ΠΑΜΕ που κυριαρχούσε. 
1ον: Οι αγρότες που ήρθαν χθες στην Αθήνα ήταν παρόντες στη συντριπτική τους πλειοψηφία και σήμερα.
2ον: Οι οργανώσεις της αριστεράς στη πλειοψηφία τους, μαζί και τα διάφορα κινηματικά και άλλα σχήματά τους, μάλλον έμοιαζαν σα να βγάζουν κάποια αναγκαστική υποχρέωση παρά σα να πιστεύουν και να θέλουν να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα που δεν αφορά μόνο τους αγρότες αλλά όλο τον εργαζόμενο λαό. Εκτός κι αν υπάρχουν άλλοι ιδεολογικοί και πολιτικοί λόγου που δεν τους γνωρίζουμε! Ήταν τόση η μη συμμετοχή από τη πλευρά των υπόλοιπων οργανώσεων που το μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης, που πραγματοποίησε προσυγκέντρωση στη πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Σύνταγμα, μάλλον ήταν το μεγαλύτερο και πιο συγκροτημένο απ' όλα. 
3ον: Το ΠΑΜΕ κυριαρχούσε προφανέστατα. Αλλά και πάλι όταν αναφερόμαστε σε πανελλαδική κινητοποίηση, με τη σημασία και τις προσδοκίες που το ίδιο δημιούργησε, μάλλον πίσω ήταν και ας φάνταζε με τον τρόπο που στοίχισε τις δυνάμεις του γύρω από τη πλατεία πολύ μεγάλο. Και το ΠΑΜΕ σε σχέση με την απεργία, αλλά και άλλες κινητοποιήσεις του στην Αθήναπου δεν είχαν πανελλαδικό χαρακτήρα, είχε λιγότερο κόσμο. 
4ον: Αναφερόμαστε μόνο στις οργανωμένες δυνάμεις γιατί ο μεγάλος απών ήταν ο εργαζόμενος λαός της Αθήνας. Ούτε κατά διάνοια μπορούμε να πούμε ότι πιάστηκε, συνολικά, το νούμερο που κατέβηκε στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 4ης του Φλεβάρη. Η ίδια η πλατεία ήταν άδεια. Κι ας ήταν Σάββατο.
Θα πρέπει λοιπόν στα σοβαρά να προβληματιστούμε όλοι όσοι αναφερόμαστε στους αγώνες, όλοι όσοι μιλάμε και φωνάζουμε για αντιστάσεις και ανατροπές γι' αυτή η εικόνα. Γιατί στη κινητοποίηση στην Αθήνα των αγροτών, που με τον αγώνα τους πυροδότησαν κι άλλους αλλά συνέβαλαν ιδιαίτερα στη μαζικοποίηση της απεργίας, η παρουσία λαού περιορίστηκε κατά βάση μόνο στις οργανωμένες δυνάμεις.

Όπως θα πρέπει να προβληματιστούν και οι διοργανωτές για το κατά πόσο τελικά βοηθάνε πανελλαδικού τύπου κινητοποιήσεις στη πρωτεύουσα ή μήπως θα ήταν καλύτερα να γίνουν τέτοιες κινητοποιήσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις των νομών δίνοντας τη δυνατότητα και στους αγρότες αλλά και στα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα να εκφράσουν την αγωνιστική και αλληλέγγυα διάθεσή τους πολύ πιο μαζικά; Σε αυτό αναφερόμαστε όταν λέμε ότι έχουμε άλλη άποψη για το πως γίνεται μια πανελλαδική κινητοποίηση κι ας προσπαθούν διάφοροι να τη διαστρεβλώσουν και να τη παρουσιάζουν σαν αντίθεση στο κατέβασμα των αγροτών στην Αθήνα.

 Γιατί άραγε είναι καλύτερα μερικές χιλιάδες στην Αθήνα από πολύ περισσότερες σε όλη την Ελλάδα; Γιατί θα πόναγαν λιγότερο- ενοχλούσαν μιας και η λέξη είναι της μόδας - πανελλαδικές κινητοποιήσεις τέτοιου τύπου;
Θα μπορούσαμε να τοποθετηθούμε κι για άλλα που αφορούν αυτή τη διήμερη κινητοποίηση. Ήδη κάποια ζητήματα τα θέσαμε, κάποια πρώτα συμπεράσματα βγαίνουν. Να πούμε μόνο ότι οι ανησυχίες μας μετά από αυτά που ακούσαμε σήμερα μάλλον εντάθηκαν παρά μειώθηκαν. Θα επανέλθουμε μιας και με αφορμή αυτόν τον αγώνα ανοίγουν συζητήσεις και αντιπαραθέσεις που αφορούν το λαό και το κίνημά του, για το πως θα ξαναβγεί στο προσκήνιο. Άλλωστε αρκετές συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων που συμμετείχαν σήμερα στο Σύνταγμα γύρω από αυτά τα ζητήματα στρεφόντουσαν.

Το κυριότερο όμως είναι ότι ο αγώνας αυτός συνεχίζεται και πρέπει να συνεχιστεί. Να τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Η κυβέρνηση μετά το χθεσινό όργιο καταστολής που άσκησε κατά των αγροτών θα εντείνει την επίθεσή της ενάντια στους αγρότες. Ήδη έχει αρχίσει μια προβοκατόρικη προπαγανδιστική εκστρατεία συκοφάντησης του αγώνα των αγροτών εξακολουθώντας περίπου να τον αποδίδει στη ...Χρυσή Αυγή.
Τα υπόλοιπα μετά.

http://antigeitonies.blogspot.gr/2016/02/blog-post_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.