ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Θεσσαλονίκη - ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016

 Θεσσαλονίκη 

Νέκρωσε η πόλη !
Χιλιάδες στους δρόμους  φώναξαν :
κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση”!

   


Σε μια Θεσσαλονίκη που θύμιζε ημέρα αργίας με όλα τα εμπορικά καταστήματα κλειστά, δίχως λεωφορεία και ταξί, χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι αλλά και ομάδες αγροτών διαδήλωσαν ύστερα από συγκεντρώσεις που έγιναν σε διάφορα σημεία του κέντρου. Κοινό αίτημα η ανατροπή της αντι- ασφαλιστικής επίθεσης και η απόσυρση του νομοσχεδίου-λαιμητόμου στην κοινωνική ασφάλιση.


Στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν σωματεία εκπαιδευτικών , η ΒΙΟΜΕ και πρωτοβουλίες εργαζόμενων. Εκεί έκανε προσυγκέντρωση και η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ , η ΑΝΤΑΡΣΥΑ , το Δίκτυο κα. Επίσης   η Πρωτοβουλία Νέων Εργαζόμενων και Ανέργων

Στο Άγαλμα του Βενιζέλου συγκεντρώθηκε το ΠΑΜΕ και μπροστά στο Εργατικό Κέντρο εργαζόμενοι απο τους  ΟΤΑ, το λιμάνι, την Περιφέρεια, και σωματεία του ιδιωτικού τομέα. 

Με ευθύνη της ηγεσίας του ΕΚΘ η  διατεταγμένη παρουσία  των εργαζόμενων στην Ελντοράντο Γκολτ χρωμάτισε την συγκέντρωση προξενώντας αντιδράσεις από τους υπόλοιπους εργαζόμενους.  

Ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες προς το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έκαναν αυτοπασχολούμενοι ( μηχανικοί, δικηγόροι, λογιστές ) όπως επίσης και οι εμποροβιοτέχνες, οι ταξιτζήδες και οι φορτηγατζήδες.
 



Το μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης και της Πρωτοβουλίας Νέων Εργαζόμενων ήταν ιδιαίτερα μαζικό και μαχητικό. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.