ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση της Partizan για το μακελειό στην Άγκυρα

Ανακοίνωση της Partizan για το μακελειό στην Άγκυρα

Ο φασισμός θα πνιγεί μέσα στο αίμα που χύθηκε!
Θα νικήσουμε, ο λαός θα νικήσει!

Γίναμε μάρτυρες ακόμη μιας άνανδρης επίθεσης ενάντια στον αγώνα του λαού μας για την ελευθερία και την δημοκρατία, στην Άγκυρα.
 Είναι ξεκάθαρο ποιος είναι υπεύθυνος αυτού του μακελειού του λαού που συγκεντρώθηκε για να εκφράσει με ειρηνικό τρόπο τα αιτήματά του για «Ειρήνη και Δημοκρατία». Το τουρκικό φασιστικό κράτος και η σημερινή του κυβέρνηση του AKP είναι υπεύθυνοι για αυτή την αιματηρή σφαγή! 
Πρέπει να αποκαλυφθεί και να μη μείνει στο σκοτάδι, ότι το μακελειό που βιώσαμε είναι ένας καινούργιος κρίκος της συνεχιζόμενης κρατικής πολιτικής! Ο λαός μας πρέπει να ξέρει ότι η ιστορία του τουρκικού κράτους είναι γεμάτη από σφαγές ενάντια στον λαό. 
Ο πραγματικός στόχος της δολοφονικής επίθεσης του φασιστικού τουρκικού κράτους ενάντια στον λαό, τους δημοκράτες και τους επαναστάτες, είναι να καταστείλει την αυξανόμενη αντίδρασή τους ενάντια στο τουρκικό φασιστικό κράτος και την «πολιτική του σαραγιού» και να πνίξει στο αίμα το αίτημα του κουρδικού έθνους για ειρήνη. 
Το τουρκικό κράτος, ακόμη μια φορά αποδεικνύει τον φασιστικό χαρακτήρα του ενάντια στον δίκαιο αγώνα του λαού μας και ο λαός μας πρέπει να δώσει με τον καλύτερο τρόπο την απάντηση που ξέρει! Τα «συλλυπητήρια» και οι «καταδίκες» μετά το μακελειό, από τα φασιστικά στόματα τους χρησιμεύουν για να καλύψουν τα ψέματα και την υποκρισία τους. 

Πριν στεγνώσει το αίμα που χύθηκε στο τουρκικό Κουρδιστάν, όντας ακόμη νωπές στην μνήμη μας οι ζωές που χάθηκαν στο Σουρούτς, με το νέο μακελειό δείχνει ακόμη μια φορά ότι το τουρκικό φασιστικό κράτος και η κυβέρνηση του AKP στριμώχτηκαν. Αυτή είναι η αιτία της επιθετικότητας και της σφαγής. Όσο πιο πολύ στριμώχνονται τόσο πιο επιθετικοί γίνονται. 

Το κράτος συνθλίβεται κάτω από την πίεση που ασκείται από το προχώρημα του απελευθερωτικού αγώνα του κουρδικού λαού και από τους κλυδωνισμούς που δημιούργησαν οι λαϊκές κινητοποιήσεις στο Gezi. Προσπαθεί να συντρίψει με αιματοχυσίες τα πρωτοπόρα κινήματα επειδή ξέρει ότι δεν μπορεί να αντέξει τους νέους ξεσηκωμούς. Έτσι στέλνει το μήνυμα σε εκατομμύρια αποδέκτες «μην εναντιώνεστε στο κράτος».

Η επίθεση είναι επίθεση στον αγώνα του λαού για ειρήνη και δημοκρατία. Απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση δεν υπάρχει άλλη απάντηση, παρά μόνο η ισχυριποίηση αυτού του αγώνα! Απέναντι στις κάθε είδους προσπάθειες να μας τρομοκρατήσουν με τις ενέργειές τους, θα αναβαθμίσουμε τα καλέσματα του αγώνα που είναι η μοναδική απάντηση! Δεν υπάρχει πεδίο ευαισθητοποίησης καλύτερο από το πεδίο των κινητοποιήσεων.

Καλούμε την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό να βγουν μπροστά, να σταματήσουν την παραγωγή, να βγουν στους δρόμους απέναντι στο μακελειό και να αγωνιστούν για τους μάρτυρες. Ο φασισμός να ξέρει: Τα συνθήματα των νεκρών δεν θα μείνουν μισά, ο αγώνας δεν θα σταματήσει. Αντίθετα η φωνή μας θα δυναμώσει, ο αγώνας μας θα ισχυροποιηθεί! Η μόνη επιλογή για μας είναι η αντίσταση και ο αγώνας και αυτό θα κάνουμε!

Κάτω το φασιστικό τουρκικό κράτος!
Ζήτω η επαναστατική αλληλεγγύη!
Αθάνατοι οι μάρτυρες της επανάστασης! 

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (PARTIZAN)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.