ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ!! ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!


Προσπάθεια ποινικοποίησης
 των κοινωνικών αγώνων - Σύρος
Δευ, 28/09/2015 

Στις 21 Μάρτη 2011, η νεολαία της Σύρου καθώς και πλήθος εργαζομένων διαδήλωσαν ενάντια στην πολιτική των Μνημονίων και της κοινωνικής λεηλασίας.

Υποδέχτηκαν με τον τρόπο που ταίριαζε τον τότε πρωθυπουργό που επιθυμούσε απλά να στήσει μια επικοινωνιακή φιέστα στο νησί για να αποκρύψει τη βαρβαρότητα της πολιτικής του. Ακύρωσαν και απονομιμοποίησαν την κυβερνητική πολιτική και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και αγώνα σε όλη τη χώρα.


Όλοι οι κάτοικοι του νησιού είδαν από πρώτο χέρι με ποιο τρόπο αντιμετωπίστηκαν μαθητές και φοιτητές από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς εκείνη την ημέρα και όλοι θυμούνται πολύ καλά την προκλητική και αυταρχική συμπεριφορά της αστυνομικής φρουράς του τότε πρωθυπουργού. Υπάρχουν άλλωστε και τα σχετικά βίντεο που το αποδεικνύουν.

Η σημερινή δικαστική ανακίνηση της υπόθεσης αποτελεί, υπό αυτή την έννοια, προσβολή της συλλογικής μνήμης της συριανής κοινωνίας. Όπως τονίζει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου, Τήνου και Μυκόνου: "Όλοι μας θυμόμαστε. Τεσσεράμισι χρόνια μετά η δίωξη πολιτών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση του 2011 εντάσσεται στην προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος εν όψει και της εφαρμογής του Μνημονίου 3. Οι αγώνες μας όμως δεν τρομοκρατούνται. Ως σύλλογος δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους και ζητούμε εδώ και τώρα να σταματήσει οποιαδήποτε ποινική δίωξη εναντίον των νέων και των εργαζομένων που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη κινητοποίηση"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.