ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (20/10/2015)

Με γύρω στους 350 διαδηλωτές πραγματοποιήθηκε η αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
 Προφανώς η μαζικότητα της ήταν αναντίστοιχη τόσο με τις απαιτήσεις που θέτει η πραγματικότητα για την αντιιμπεριαλιστική πάλη στην χώρα μας, όσο και την αλληλεγγύη που έχει δείξει ο λαός μας με την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα ρούχα), στους πρόσφυγες της Ειδομένης.
Ένα βασικό θέμα που πρέπει να απασχολήσει την Αριστερά είναι πώς θα μετατρέψει αυτήν την διάθεση, αυτό το αίσθημα αλληλεγγύης, σε μάχιμο αντιιμπεριαλιστικό αγώνα. Πώς να αναδείξει τον κοινό εχθρό που έχουν τόσο ο Συριακός, όσο και ο ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί της περιοχής: το ιμπεριαλισμό. Άρα και την ανάγκη, μαζί με τις κινήσεις αλληλεγγύης, να οικοδομήσουμε ένα πλατύ μέτωπο όλων των λαών στην περιοχή ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Γιατί την ειρήνη μπορούν να την επιβάλλουν μόνο με την ΔΙΚΗ τους πάλη οι λαοί. 

Αυτά προσπάθησαν να αναδείξουν η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ και οι Αγωνιστικές Κινήσεις με την παρουσία των πανό τους και την συγκρότηση του μπλοκ κατά την διάρκεια της διαδήλωσης. Με μαχητικό και ζωντανό τρόπο, και με την παρουσία της νεολαίας να δίνει τον τόνο της, αναδείξαμε τους πραγματικούς υπαίτιους των προσφυγικών ρευμάτων: τον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Καταδικάσαμε την πολιτική της κυβέρνησης που δίνει όρκους πίστης στον Αμερικάνικο και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό, δεχόμενη την επέκταση των ΝΑΤΟικών βάσεων αλλά και συνεργαζόμενη σε στρατιωτικό επίπεδο με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ και το φασιστικό καθεστώς της Αιγύπτου. Μεγάλο κομμάτι των συνθημάτων που φωνάξαμε αφορούσε και την αλληλεγγύη μας στο Παλαιστινιακό λαό και στην αγώνα του για πατρίδα.

Στην διαδήλωση συμμετείχαν με πανό: η Γ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κάποιοι φοιτητικοί σύλλογοι και η ΟΚΔΕ (αν ξεχνάμε κάποιον προκαταβολικά ζητάμε συγγνώμη). Η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ με τις Αγωνιστικές Κινήσεις συνεχίζουν την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες κάθε Πέμπτη (από τις 20:00) και Σάββατο (από τις 12:00 πμ) στο στέκι Σφεντόνα (στρ. Μακρυγιάννη 17) και θα τα παραδώσουν μαζικά στις 31/10 στην Ειδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.