ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Καταγγελία της ΚΟΘ του ΚΚΕ(μ-λ) για την καταδίκη των Ηλία Σμήλιου και Ζήση Κλεισιάρη

Καταγγελία της ΚΟΘ του ΚΚΕ(μ-λ) 
για την καταδίκη των Ηλία Σμήλιου και Ζήση Κλεισιάρη



Στις 7-6-2022 καταδικάστηκαν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή ο δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος, δάσκαλος, μέλος του ΔΣ του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων και ο Ζήσης Κλεισιάρης, δικηγόρος μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης (ΣΥΣΘ) για την δράση τους ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας.

Οι κατηγορίες «παρακώλυση συναγωνισμού» και «παράνομη βία», αφορούν κινητοποίηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που επρόκειτο να διενεργηθούν την 7/6/2017 στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. Παρά το γεγονός ότι δεν προέκυψε ούτε «παρακώληση» ούτε «βία» στην εκδίκαση της υπόθεσης, ούτε από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας αποφασίστηκε η καταδίκη.

Η καταδίκη των αγωνιστών Ηλία Σμήλιου και Ζήση Κλεισιάρη εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της επίθεσης στις δημοκρατικές ελευθερίες και τα λαϊκά δικαιώματα έτσι ώστε να περάσει η πολιτική του συστήματος που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και αφορά όλους τους εργαζόμενους και τον αγωνιζόμενο λαό. Ο λαός είναι αναγκασμένος να αγωνιστεί για να ζήσει και η κυβέρνηση προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την διαρκώς ογκούμενη οργή του λαού με όπλο την τρομοκράτηση και την καταστολή.

Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα η ΝΔ, υπηρετούν πιστά την πολιτική «όλα στο κεφάλαιο», όλα στους ιμπεριαλιστές δανειστές, στους τραπεζίτες και στους γύπες των «επενδυτικών σχημάτων» που θα πέσουν πάνω στη λαϊκή-εργατική κατοικία". Η πολιτική της εξαθλίωσης, της ανεργίας, της εξάρτησης από τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ μπορεί να επιβληθεί με την καταστολή, την ένταση της τρομοκρατίας και την φασιστικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής που υλοποιείται από τους μηχανισμούς καταστολής ενάντια στους φοιτητικούς, τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας είναι κομμάτι αυτής της πολιτικής και το επόμενο διάστημα θα επιταχυνθεί, είναι όρος στο σχέδιο μεταρρυθμίσεων για να εισπράττει η κυβέρνηση τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και θα παρακολουθείται συνεχώς όπως τονίζει η Κομισιόν. Η υπόθεση της λαϊκής στέγης να γίνει πραγματικά υπόθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Η αλληλεγγύη στους Ηλία Σμήλιο και Ζήση Κλεισιάρη είναι καθήκον για όλους τους αγωνιστές, εργάτες, εργαζόμενους, νεολαίους και κάθε δημοκρατικό άνθρωπο για να μη γίνει η καταδικαστική απόφαση εργαλείο παραπέρα στοχοποίησης και φραγμού στην δράση τους.

• Οι αγώνες δεν δικάζονται, κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

• Κάτω τα χέρια από την λαϊκή κατοικία!

Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ)

Θεσσαλονίκη, 9-6-2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.