ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

ΚΚΕ(μ-λ): Καταγγελία του νέου οργίου κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, Σάββατο 6/3/2021

ΚΚΕ(μ-λ): Καταγγελία του νέου οργίου κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής, Σάββατο 6/3/2021




  Καταγγέλλουμε το νέο όργιο κρατικής βίας και τρομοκρατίας στο οποίο προχώρησε η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής σήμερα, Σάββατο 6/3, λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας. Εντελώς απροσχημάτιστα και απρόκλητα, δυνάμεις των ΜΑΤ, μηχανοκίνητοι αστυνομικοί και κάθε είδους κατασταλτικά σώματα που είχαν καταλάβει κυριολεκτικά τους χώρους γύρω απ΄ το Σύνταγμα και όλο το κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκαν με χημικά σε όσους προσπαθούσαν να μεταβούν στη συγκέντρωση που καλούνταν στις 12 στο Σύνταγμα, για να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας και για να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του Δ. Κουφοντίνα.
 Η όποια προσπάθεια συγκέντρωσης διαλύθηκε στο ξεκίνημά της, κόσμος κυνηγήθηκε και δάρθηκε, οι δρόμοι και οι πλατείες πνίγηκαν στα χημικά (ακόμα και οι περαστικοί και τα διερχόμενα οχήματα), διαδηλωτές και νέοι άνθρωπου εγκλωβίστηκαν απ’ τα ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ξυλοδαρμούς και προσαγωγές. Στο τρομοκρατικό αυτό όργιο προστέθηκε και η αύρα ρήψης νερού με πίεση.

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση - κουρελιάζοντας ακόμα κι αύτη την αστική νομοθεσία, που η ίδια θεσμοθετεί - επιδιώκει να χτυπήσει τις λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις πριν προλάβουν να εκδηλωθούν, γιατί φοβάται την έκφραση της λαϊκής οργής που γεννά η συνολικότερη κατάσταση (πανδημία, lockdown, αντεργατική επίθεση, κατεδάφιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, αστυνομοκρατία και καταστολή). Είναι φανερό πως στόχος της είναι ο ίδιος ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία που «πρέπει» να τρομοκρατηθούν, με όποιο πρόσχημα. ‘Η ακόμα και χωρίς πρόσχημα, δεδομένου πως στις διαδηλώσεις της εβδομάδας που πέρασε δεν υπήρξε ούτε ένα «επεισόδιο».

Απέναντι στη συνολικά σοβαρή αυτή κατάσταση, ο δρόμος του λαού και της νεολαίας είναι αυτός της οργάνωσης, της αντίστασης και πάλης που πρέπει να συγκροτηθούν για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης και της φασιστικοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.