ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Να αθωωθεί άμεσα ο Διδακτορικός φοιτητής Κ.Π. - Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Να αθωωθεί άμεσα ο Διδακτορικός φοιτητής Κ.Π. - Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Μετά το τέλος της μαζικής πανεκπαιδευτικής διαδήλωσης την Πέμπτη 4/2 η αστυνομία για άλλη μια φορά εκπλήρωσε το καθήκον της προχωρώντας στην βίαιη και αναίτια σύλληψη διδακτορικού φοιτητή. Φαίνεται, δεν χάρηκε που δεν της επετράπη να χτυπήσει τη μαζική διαδήλωση νωρίτερα και έβγαλε το άχτι της εκεί που μπόρεσε. Ο Κ.Π. διδακτορικός φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, πήγαινε στον χώρο εργασίας του, όταν, στην προσπάθειά του να αποφύγει επίθεση της αστυνομίας έξω από τα Πανεπιστήμια, κυνηγήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη. Ο συλληφθέντας μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΘ όπου του φορτώθηκε το αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής.



Ο κόσμος που βρέθηκε μπροστά στο συμβάν παρενέβη αγανακτισμένος για να σταματήσει ο ξυλοδαρμός του από αστυνομικούς και ξεκίνησε να βιντεοσκοπεί το συμβάν, παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας το σταματήσει και να τους απομακρύνει. Μάλιστα, οι αστυνομικές δυνάμεις κορόιδευαν απροκάλυπτα τον συλληφθέντα και υποστήριζαν ότι δεν τον τραυμάτισαν οι ίδιοι, ενώ είχε αίματα σε όλο του το πρόσωπο.

Για την αστυνομία δεν είχε σημασία αν ο συγκεκριμένος συλληφθέντας είχε βρεθεί νωρίτερα στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση ή αν δεν ήταν ποτέ εκεί. Έκριναν από το παρουσιαστικό του, φαίνεται, που στα μάτια τους ήταν…ύποπτο και «κινηματικό». Οι συλλήψεις οργανωμένων και ανένταχτων αγωνιστών που συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις, ακόμη και κόσμου που περνάει τυχαία κοντά από μία συγκέντρωση, έχουν ως στόχο να σπείρουν την τρομοκρατία και να μας αποτρέψουν από το να βγαίνουμε στο δρόμο. Η κυβέρνηση θέλει να στείλει το μήνυμα ότι όλους μας περιμένει στη γωνία ένας αστυνομικός με γκλοπ, πρόθυμος να μας σακατέψει στο ξύλο και ένα κατηγορητήριο έτοιμο για να μας τρέχουν στα δικαστήρια στην περίπτωση που τολμήσουμε να διαμαρτυρηθούμε για τα αυτονόητα.

Η σύλληψη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από αυθαίρετες διώξεις και πρόστιμα την περίοδο της πανδημίας που καμία σχέση δεν έχουν με την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Είναι άλλο ένα επεισόδιο στο πλαίσιο των χουντικού τύπου απαγορεύσεων των δημοσίων συναθροίσεων και των διαδηλώσεων, των διώξεων συνδικαλιστών. Όσο και να προσπαθούν, όμως, δεν μας τρομοκρατούν! Μας πεισμώνουν περισσότερο να συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα ενάντια στην περιστολή των δημοκρατικών μας ελευθεριών και της συνδικαλιστικής δράσης, ενάντια στο ν/σ Κεραμέως που φέρνει ταξικούς φραγμούς και αστυνομικό σώμα μέσα στις σχολές μας, ενάντια σε πολιτικές που καταργούν θεμελιώδη δικαιώματα.

-Καταγγέλλουμε την αναίτια και βίαιη σύλληψη του διδακτορικού φοιτητή Κ.Π.,

-Απαιτούμε να αθωωθεί άμεσα από όλες τις κατηγορίες.

-Οι απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, κινητοποιήσεων, διαδηλώσεων, απεργιών δεν θα περάσουν!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.