ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Θεσσαλονίκη | Αγώνας για: Δουλειά με Δικαιώματα, Υγεία για Όλους, Ζωη με Ελευθερίες | Συγκέντρωση: Σάββατο 19 Δεκέμβρη

Θεσσαλονίκη | 
Αγώνας για: Δουλειά με Δικαιώματα, Υγεία για Όλους, Ζωη με Ελευθερίες 
| Συγκέντρωση: Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2020

Η επίθεση της κυβέρνησης στο λαό για λογαριασμό του κεφαλαίου εντείνεται καθημερινά και σε όλα τα πεδία:


· 
Η πανδημία του κορωνοϊού θεριεύει, απειλώντας ακόμα περισσότερο την υγεία και τη ζωή του λαού και των εργαζόμενων. Καθημερινά έχουμε εκατοντάδες νέα κρούσματα και θανάτους. Η ντόπια άρχουσα τάξη και η κυβέρνηση, έχοντας εξαθλιώσει και κατεδαφίσει τα Νοσοκομεία και το σύστημα περίθαλψης, αφήνουν το λαό κυριολεκτικά στην «τύχη του». Δεν κάνουν το παραμικρό για την πραγματική προστασία του λαού. Αντίθετα, αφήνουν άθικτα τα πεδία που τροφοδοτούν την πανδημία, αλλά σχετίζονται με την καπιταλιστική κερδοφορία, την οποία τροφοδοτούν (όπως τους κλινικάρχες με τη δήθεν «επίταξη», ή με επιδοτήσεις τύπου Aegean) και εξαντλούνται στο να κόβουν πρόστιμα στο λαό και στη νεολαία, να τρομοκρατούν και να απαγορεύουν. 


Περισσότερο από ποτέ πρέπει να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε μαζικά και αποφασιστικά, το άνοιγμα νέων ΜΕΘ, προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ, πραγματικά μέσα προστασίας στη μετακίνηση των εργαζόμενων αντί των άθλιων ΜΜΜ, καθώς και στους χώρους δουλειάς! 


· Την ίδια στιγμή, ακάθεκτη προχωρά η κυβέρνηση στην προώθηση νέων αντεργατικών μέτρων και τομών, που θα προστεθούν στην άσχημη κατάσταση που ζουν οι εργαζόμενοι, στην ανεργία, στις μελανές εργασιακές σχέσεις, στη γενικευμένη ανασφάλεια. Με το νομοσχέδιο Βρούτση, επιδιώκει να διαμορφώσει ένα εργασιακό κάτεργο, όπου οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, με καταργημένο το 8ωρο και την υπερωριακή αμοιβή, την Κυριακάτικη αργία, αλλά και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα. Ταυτόχρονα η έκθεση Πισσαρίδη δίνει μια εικόνα για το εργασιακό – και όχι μόνο – τοπίο, που επιδιώκουν να επιβάλλουν. Απέναντι σ΄ όλα αυτά, που η κυβέρνηση προσπαθεί να τα περάσει μάλιστα άμεσα μέσα σε συνθήκες πανδημίας και καραντίνας, πρέπει να αναπτυχθεί ένα κίνημα Αντίστασης και Διεκδίκησης, ενάντια στην αντεργατική επίθεση! Για δουλειά με δικαιώματα, υπεράσπιση του 8ωρου, διεκδίκηση των μεροκάματων, των μισθών, της Ασφάλισης, υπεράσπιση της συνδικαλιστικής δράσης. 


· Εξακολουθούν να στοχοποιούν τη νεολαία για τη διασπορά της πανδημίας, παρόλο που κάθε μέρα γίνονται ξεκάθαρες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την εξάπλωση του ιού και για την κατάρρευση του συστήματός υγείας. Πέταξαν τη νεολαία στην αναστολή και μετά στην ανεργία και για αυτούς που σπουδάζουν και πάνε σχολείο εντείνουν την ταξικότητα και ανακοινώνουν μέτρα και νομοσχέδια εξοστρακισμού τους από το εκπαιδευτικό σύστημα. Ξέρει όμως το σύστημα, ότι ο νέος κόσμος πλήττεται βαριά και θα αντιδράσει, για αυτό και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί έχουν στόχο τη νεολαία και ειδικότερα αυτή που αντιδρά. 


· Ταυτόχρονα η φασιστικοποίηση δείχνει καθημερινά τα δόντια της με τα πραξικοπήματα, τις απαγορεύσεις, την καταστολή, τις προσαγωγές και τις συλλήψεις (επέτειος εξέγερσης Πολυτεχνείου, απεργία 26ης Νοέμβρη, προσαγωγές γυναικών σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, και πογκρόμ συλλήψεων στην επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκέμβρη). Η αστυνομοκρατία, τα συνεχή πρόστιμα, η ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης συνθέτουν το νέο κατασταλτικό δόγμα. Η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού αποκτά κι αυτή, ζωτική σημασία, όχι μόνο για τους αγώνες του, αλλά και για την ίδια την καθημερινότητα του! 


Απέναντι σε όλα αυτά, το λαϊκό και εργατικό κίνημα δεν πρέπει να δεχθεί να μπει στο γύψο, αλλά με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του λαού, να εντείνει τους αγώνες για Ζωή, Υγεία, Δουλειά, Δημοκρατία. 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 

Άγαλμα Βενιζέλου 
Σάββατο 19 Δεκέμβρη 12.00 


Οργανώσεις, Συλλογικότητες και Εργατικές Κινήσεις της πόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.