ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Θεσσαλονίκη 15/12 | Συγκέντρωση ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και τα αντεργατικά μέτρα

Θεσσαλονίκη 15/12 | Συγκέντρωση ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και τα αντεργατικά μέτρα


Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης. Καταγγέλθηκε ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός της κυβέρνησης, τα αντεργατικά μέτρα που προωθεί και το κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής που επιβάλει. Ακόμα, απαιτήθηκαν προσλήψεις στην υγεία και ουσιαστική ενίσχυση των νοσοκομείων, ενάντια στην αδιαφορία της κυβέρνησης για την υγεία του λαού. 





Σε μια περίοδο όπου οι αγώνες του λαού έχουν μπει ανοιχτά στο στόχαστρο και η επίθεση του συστήματος προχωρά με γοργούς ρυθμούς, είναι πολύ ενθαρρυντικό πως δεκάδες διαδηλωτές βγήκαν στο δρόμο και αψήφησαν την κρατική τρομοκρατία. Μεταξύ άλλων συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, οι Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ ένας διδασκαλικος σύλλογος με αποφάσεις για τρίωρη στάση εργασίας, πολιτικές και συνδικαλιστικές συλλογικότητες της πόλης. 


Για άλλη μια φορά υπονομευτική ήταν η στάση του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου, που δεν στήριξαν την κινητοποίηση συμβάλλοντας στο κλίμα αδράνειας, υποταγής και «νομιμοφροσύνης». Μαζικά συμμετείχαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών με την Ταξική Πορεία, όπως και οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ. Επιπλέον ανέδειξαν τα ζητήματα της εναντίωσης στην πανεπιστημιακή αστυνομία και στο νομό για την τεχνική εκπαίδευση.






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.