ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Αθήνα - Βικτώρια: συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο εργοδοτικό έγκλημα στα EVEREST

Αθήνα - Βικτώρια: συγκέντρωση και πορεία 
ενάντια στο εργοδοτικό έγκλημα στα EVEREST



Συγκέντρωση -στην οποία καλούσε η Ταξική Πορεία αλλά και με δικά τους καλέσματα η Λάντζα και η Ροσινάντε ενώ συμμετείχαν η Attack και η Εργατική Λέσχη Κυψέλης, Πατησίων, Γαλατσίου - πραγματοποιήθηκε σήμερα στη πλατεία Βικτωρίας απέναντι από το EVEREST.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 12:00 και πραγματοποιήθηκε με αφορμή το εργοδοτικό έγκλημα που οδήγησε στο θάνατο τη 42χρονη εργαζόμενη μετά από έκρηξη σε φιάλη υγραερίου στο υπόγειο του καταστήματος της εταιρείας. 
Καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στη πλατεία διαβάζονταν οι ανακοινώσεις των συλλογικοτήτων και ακουγόντουσαν συνθήματα ενάντια στο σύστημα που δολοφονεί. Ένα σύστημα που δίνει τη δυνατότητα στη κάθε εργοδοσία και στο όνομα της κερδοφορίας της να θεωρεί τους εργαζόμενους, ακόμη και τη ζωή τους, ως αναλώσιμο είδος με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να μετράμε εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα που αρκετές φορές οδηγούν στο θάνατο.
Η κοινή παρουσία των συλλογικοτήτων ήταν θετική, όπως θετική ήταν και η ανταπόκριση της πλειοψηφίας του κόσμου που περνούσε εκείνη την ώρα από το χώρο.
Μετά από μιάμιση ώρα παραμονής πραγματοποιήθηκε πορεία η οποία μέσω Γ' Σεπτεμβρίου, Δεριγνί και Πατησίων κατέληξε στη συμβολή με την Α. Μελετίου όπου βρίσκεται άλλο κατάστημα της αλυσίδας.

















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.