ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Τίμησαν αγωνιστικά το Πολυτεχνείο στην Θεσσαλονίκη

Γύρω στις οκτώ με οκτώμισι χιλιάδες διαδηλωτές συνολικά, κυρίως νέοι, συμμετείχαν στην φετινές κινητοποιήσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην Θεσσαλονίκη. Οι συγκεντρώσεις, όπως κάθε χρόνο, ξεκίνησαν από την Πολυτεχνική Σχολή, διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, σταμάτησαν μπροστά στο αμερικάνικο προξενείο καίγοντας σημαίες των ΗΠΑ και φωνάζοντας αντι-ιμπεριαλιστικά και αντιπολεμικά συνθήματα και μία εξ αυτών, αυτή των φοιτητικών συλλόγων και των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κατέληξε ξανά πίσω στο Πανεπιστήμιο.

Πρώτο ξεκίνησε ξεχωριστά το ΚΚΕ και η ΚΝΕ με τρεισήμισι χιλιάδες διαδηλωτές περίπου και λίγο αργότερα η διαδήλωση των φοιτητικών συλλόγων, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντι-εξουσιαστικού χώρου που ήταν και η μαζικότερη. Ανάμεσα σε αυτές μια ομάδα οπαδών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ένα πανό της διοίκησης του ΕΚΘ, έκαναν πως τιμούν το Πολυτεχνείο!

Ξεχωριστή συγκέντρωση στο Συντριβάνι έκανε η Αντι-εξουσιαστική Κίνηση η οποία στην συνέχεια μπήκε στην δεύτερη πορεία. Κατά μήκος της διαδήλωσης διακρίναμε μπλοκ και πανό της Ανταρσύα, της ΟΚΔΕ, της Λαϊκής Ενότητας, του Δικτύου, του Ξεκινήματος, της ΚΕΕΡΦΑ και του σωματείου της ΒΙΟΜΕ


Τα μπλοκ των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ που κινήθηκαν από κοινού ήταν ιδιαίτερα μαζικά! Με αντιμπεριαλιστικά και αντικυβερνητικά συνθήματα αν και ήταν στο τέλος της διαδήλωσης έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση. Πανό είχε και το ΚΚΕ(μ-λ).


Η κινητοποίηση της αστυνομίας με εντολή της κυβέρνησης ήταν πολύ μεγάλη με πολλές διμοιρίες ΜΑΤ περιμετρικά των δρόμων που διέσχισε η δεύτερη διαδήλωση και ασφαλίτες και ζητάδες να βρίσκονται σε διάφορες γωνιές. Στόχος να τρομοκρατηθεί η νεολαία και ο λαός. Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι ήταν κυκλωμένα από την αστυνομία για να προφυλαχθούν ....από την λαϊκή υποστήριξη! Στο τέλος της διαδήλωσης στο ύψος της Πολυτεχνικής Σχολής έγιναν μερικές αψιμαχίες ανάμεσα σε αναρχικές ομάδες και την αστυνομία. 

π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.