ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΟΙΜΩΔΩΝ

 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΟΙΜΩΔΩΝ 

 Σημερα Κυριακή 28/11 το μεσημερι, εγινε συγκέντρωση που κάλεσε το ΚΙΑ (κοινωνικό ιατρείο αλληλεγγύης) εξω απο το Νοσοκομείο Λοιμωδών στην πόλη της Θεσσαλονίκης. αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε μπροστα στην εισοδο του νοσοκομείου για να απαιτήσει την επαναλειτουργία του. Αυτή ήταν η δεύτερη συγκέντρωση που διοργανώθηκε. Στην συνέχεια στην αυλή του νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε συνέλευση των διαδηλωτών, με στόχο να συνεχιστεί και να παρει μαζικα χαρακτηριστικά, η πρωτοβουλία που απαιτει την επαναλειτουργία του Λοιμωδών.

Στην συζήτηση παρέμβηκε και εκπρόσωπος της Ταξικής Πορείας ο σ/της Γ.Μ. Τονισε πως η πολιτική των ιδιωτικοποίησεων και της εμπορευματοποίησης της υγείας είναι που φέρανε το κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων πανελλαδικά. συνέχισε δηλώνοντας:

"Σημερα που η πανδημία επελάυνει και η κυβέρνηση απλά περικόπτει δαπάνες απο την υγεία χωρίς να κάνει εστω και μια πρόσληψη ειναι ανάγκη να υπάρξουν αγώνες λαου και νεολαίας να απαιτήσει να παρθουν μέτρα ετσι ώστε να μην συνεχίσει να πληρώνει με την ζωή του τα κέρδη της ολιγαρχίας. ειναι θετική η πρωτοβουλία να ανοιξει ξανα το νοσοκομείο. αυτη η πρωτοβουλία μπορει να προχωρήσει αν απλωθεί στον εργαζόμενο κόσμο και την νεολαία και γινει αίτημα πάλης και διεκδίκησης."

  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.