ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη| Κάλεσμα του ΚΚΕ(μ-λ) στην πορεία του Πολυτεχνείου 17/11

Θεσσαλονίκη| Κάλεσμα του ΚΚΕ(μ-λ) στην πορεία του Πολυτεχνείου 17/11



Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τον λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά στην πορεία του Πολυτεχνείου. Συγκέντρωση την Τετάρτη 17/11 και ώρα 5:00μμ, στο Πολυτεχνείο ΑΠΘ.

48 χρόνια μετά, ο αγώνας του Νοέμβρη συνεχίζει να εμπνέει την πάλη του λαού και της νεολαίας. Η πανδημία έδωσε την ευκαιρία στο σύστημα να χτυπήσει κάθε δικαίωμα.




Οι απανωτοί αντεργατικοί νόμοι γεννούν συνθήκες Μεσαίωνα. Μέρα παρά μέρα ένας εργάτης τσακίζεται ή χάνει τη ζωή του στο βωμό του κέρδους. Το 8ωρο, ο ταξικός και ανεξάρτητος συνδικαλισμός, το δικαίωμα στην απεργία βγαίνουν στην παρανομία.

Οι ταξικοί φραγμοί δημιουργούν μια παιδεία για λίγους και εκλεκτούς. Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, τράπεζα Θεμάτων, διαγραφές πετουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών έξω από το σχολείο και το πανεπιστήμιο.

Στοιχειώδεις δημοκρατικές ελευθερίες καταργούνται. Απαγόρευση διαδηλώσεων, πανεπιστημιακή αστυνομία, διώξεις αγωνιστών γίνονται καθημερινότητα. Ταυτόχρονα, η ακροδεξιά και οι φασιστικές ομάδες ενισχύονται από τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής.

Η εξάρτηση της χώρας βαθαίνει. Οι κυβερνήσεις προσφέρουν τη χώρα και το λαό ως "δώρο" στους ιμπεριαλιστές. Λιμάνια, τραίνα και αεροδρόμια ξεπουλιούνται. Νέες στρατιωτικές βάσεις δημιουργούνται από τους Αμερικάνους, ενώ με τη συμφωνία για τις φρεγάτες, σφήνα μπαίνει και ο γαλλικός ιμπεριαλισμος. Μαζεύονται πολλά "σιδερικά" και ο κίνδυνο του πολέμου αυξάνει.

48 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο μας καλεί σε αγώνες!

Για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερίες!

Για την ανεξαρτησία, έξω από ΝΑΤΟ και ΕΕ❗

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.