ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Θεσσαλονίκη | Κινητοποίηση ενάντια στον μαύρο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Θεσσαλονίκη | Κινητοποίηση ενάντια στον μαύρο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Επίθεση της αστυνομίας στους φοιτητές! Δόθηκε μαχητική απάντηση!

Με μαζικότητα περίπου 500 ατόμων, μεγαλύτερη από της προηγούμενης Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η σημερινή συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως. Το συγκεντρωμένο πλήθος φώναξε συνθήματα ενάντια στο νομοσχέδιο, στις διαγραφές, στα όρια φοίτησης, στην Παν. Αστυνομία, τα πειθαρχικά και τους ταξικούς φραγμούς. Η αστυνομία για άλλη μια φορά εμπόδιζε την έξοδο των διαδηλωτών στο δρόμο. Όταν μπλοκ φοιτητικών συλλόγων προσπάθησε να βγει στο δρόμο η αστυνομία επιτέθηκε κάνοντας χρήση χημικών και απώθησε τον κόσμο πίσω στο πεζοδρόμιο. Προχώρησε μάλιστα σε τρεις προσαγωγές, ο ένας εκ των οποίων ελαφρά τραυματισμένος.



Με την εφευρετική πρόταση της «Κίνηση δυνάμεων-φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως» ο συγκεντρωμένος κόσμος κατάφερε εν τέλει να πραγματοποιήσει μαχητική διαδήλωση στην πόλη, μετά από πολλούς μήνες. Η απαγόρευση έσπασε με έναν ανορθόδοξο τρόπο, όταν οι διαδηλωτές, αποχωρώντας συντονισμένα από το Αγ. του Βενιζέλου, συγκρότησαν διαδήλωση μέχρι το ΥΜΑΘ. Εκεί παρέμειναν για ένα διάστημα φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που καταργεί το λαϊκό δικαίωμα στις σπουδές και καταστέλλει όποια φωνή αντιστέκεται.



Στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση συμμετείχαν με πανό η «Κίνηση δυνάμεων-φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως», οι Αγωνιστικές Κινήσεις, η ΣΣΠ,
οι Αγωνιστικές Κινήσεις Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, η Φοιτητική πορεία, η πρωτοβουλία φοιτητ(ρι)ών φυσικού, η ΑΣΦ Quieta Movere, οι φοιτητικοί σύλλογοι Αρχιτεκτονικής, Γαλλικού, Ιστορικού- Αρχαιολ., Νομικής, Μουσικού, Φιλολογίας και οι Ε’ ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ. Με κείμενα, σημαίες και πικέτες παρενέβησαν και οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών.



Ο αγώνας για την ανατροπή του νομοσχεδίου πρέπει να συνεχίζει. Έχει ήδη καλεστεί νέα συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο την επόμενη Πέμπτη 28/1 στις 12:00 στο Αγ. Βενιζέλου. Φοιτητές, μαθητές εκπαιδευτικοί πρέπει να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις, να συσπειρωθούν στα συλλογικά τους όργανα και να απαντήσουν στον δρόμο την επίθεση της κυβέρνησης σε δικαιώματα και κατακτήσεις.



Η «Κίνηση δυνάμεων-φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως» καλεί σε ανοιχτή συζήτηση το Σάββατο στις 5:00 μμ στις φοιτητικές εστίες.





-Κάτω το νομοσχέδιο Κεραμέως και η πολιτική των ταξικών φραγμών

-Να αφεθούν ελεύθεροι οι 3 προσαχθέντες!

-Στο δρόμο σπάμε την τρομοκρατία
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.