ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Θεσσαλονίκη | Χιλιάδες στους δρόμους ενάντια στην χουντική απαγόρευση των διαδηλώσεων!

Θεσσαλονίκη | Χιλιάδες στους δρόμους ενάντια στην χουντική απαγόρευση των διαδηλώσεων!

Με ένα μαζικό ΌΧΙ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! απάντησαν χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι στην Θεσσαλονίκη στην επιχειρούμενη νομοθετική προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις λαϊκές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

Στο Άγαλμα Βενιζέλου την Πέμπτη 9 Ιουλίου το απόγευμα, στο κάλεσμα της Επιτροπής για την Ελευθερία στη Διαδήλωση ανταποκρίθηκαν σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, επιτροπές πολιτών, δημοτικά σχήματα, συνδικαλιστικές συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς και του αντί- εξουσιαστικού χώρου.

Η μαχητική διαδήλωση διέσχισε κεντρικούς δρόμους της πόλης και έφτασε εμπρός στο προκλητικά ζωσμένο με διμοιρίες ΜΑΤ, κτίριο του Υφυπουργείου Μακεδονίας- Θράκης. Εκεί κατήγγειλαν την τρομοκρατία, την κυβερνητική επίθεση στις δημοκρατικές κατακτήσεις και απαίτησαν να αποχωρήσει η αστυνομία. Η τελευταία απρόκλητα επιτέθηκε σε ομάδα διαδηλωτών με σκοπό την διάλυση της συγκέντρωσης, προσπάθεια που απέτυχε.

Ο κύριος όγκος της διαδήλωσης όχι μόνο δεν διαλύθηκε αλλά συνέχισε μέσω της Αγίου Δημήτριου και κατέληξε συγκροτημένα στην Καμάρα δίνοντας ραντεβού για νέες μαζικές δράσεις ενάντια στον νόμο που επιδιώκει να βάλει στο "γύψο" τους λαϊκούς αγώνες.

Η Επιτροπή για την Ελευθερία στη Διαδήλωση κάλεσε ήδη νέα σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο την Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 7μμ με πρόθεση την οργάνωση νέας κινητοποίησης την επόμενη Πέμπτη. Στην συγκέντρωση και την διαδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων τοπικές ΕΛΜΕ, η Πρωτοβουλία Εργαζόμενων, Ανέργων, Φοιτητών, Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες, η Πρωτοβουλία Μουσικών-Καλλιτεχνών κ.α. Επίσης με μαζικό μπλοκ συμμετείχε το ΚΚΕ(μ-λ). Ξεχωριστό κάλεσμα απηύθυναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που συγκεντρώθηκαν μια ώρα αργότερα στο Άγαλμα του Βενιζέλου και διαδήλωσαν στην συνέχεια σε κεντρικούς δρόμους. Μερικές δεκάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίστηκαν στον χώρο εκδιώχθηκαν από την διαδήλωση και ακολούθησαν ξεχωριστή διαδρομή μέχρι το Διοικητήριο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.