ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Θεσσαλονίκη 7 Ιούλη 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/7 ΣΤΙΣ 11.00 π.μ. ΣΤΟ ΕΚΘ

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ


Η Επιτροπή για την Ελευθερία στη διαδήλωση, η οποία συγκροτήθηκε χθες, Δευτέρα 6/7, μετά από ευρεία σύσκεψη στο Ε.Κ.Θ., και αποτελείται από φορείς του συνδικαλιστικού/εργατικού και φοιτητικού κινήματος, τοπικών κινημάτων, δημοτικών και περιφερειακών σχημάτων, ανένταχτων συναγωνιστών, σας καλεί σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη, 8 Ιούλη και ώρα 11.00 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.


Οι σιδηρόφραχτες διατάξεις, τις οποίες φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση της Ν.Δ. μέσα στο καλοκαίρι, που αυτή υπολειτουργεί, και όσο ισχύουν ακόμη τα μέτρα υγειονομικής προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού, ισοδυναμούν με κατάργηση της ελευθερίας του συνέρχεσθαι, της ελευθερίας έκφρασης κάθε λογής κοινωνικών - εργασιακών αιτημάτων και διεκδικήσεων, μέσα από διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, συναθροίσεις.
Σημαίνει ότι, στο εξής, κάθε κυβέρνηση θα μπορεί να νομοθετεί οποιαδήποτε μέτρα, χωρίς να μπορεί να εκφραστεί η φωνή της κοινωνίας, χωρίς να λογαριάζει αντιδράσεις από το λαό,  και κάθε εργοδότης να επιβάλλει τις θέσεις του, χωρίς αντιστάσεις από τους εργαζόμενους.

Είναι συνέχεια αντιδημοκρατικών μέτρων και πολιτικών όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, όπως ο περιορισμός των απεργιών, το ιδιώνυμο στις κινητοποιήσεις για τους πλειστηριασμούς, που νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα περάσουν!


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.