ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ανοιχτή επιστολή στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ανοιχτή επιστολή στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Σε λίγες μέρες η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ολοκληρώσει αυτό το γύρο επίθεσής της απέναντι στη νεολαία και σε εμάς τους εκπαιδευτικούς. Το πολυνομοσχέδιο Κεραμέως ως ενιαίο σώμα επίθεσης, μαζί με την τροπολογία μονιμοποίησης της εξ αποστάσεως και θεσμοθέτησης της κάμερας μέσα στη σχολική αίθουσα, θα δημιουργήσει ένα άλλο τοπίο στα σχολεία, που το δικαίωμα να αποτελεί άγνωστη λέξη. Η κυβέρνηση επιδιώκει μέσα στη κρίση-να η ευκαιρία!- να συντριβούν, να ξεριζωθούν, να σβηστούν από το χάρτη, τα δικαιώματα στη δουλειά και στις σπουδές.

Ένα τοπίο, στο οποίο οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν ιδιαίτερα από την πρώτη γυμνασίου και να διαβάζουν όλη τη μέρα, μήπως μπορέσουν και ανταποκριθούν στην εξεταστική καταιγίδα που τους περιμένει. Ένα τοπίο, στο οποίο οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να παίξουν το ρόλο του τελικού ιμάντα μεταβίβασης της άθλιας πολιτικής του συστήματος απέναντι στους μαθητές. Οι ταξικοί φραγμοί της εξεταστικής καταιγίδας πάνε μαζί με την αξιολόγηση – τρομοκράτηση – κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Σε καλούμε να απεργήσεις «φανατικά» στις 9 Ιούνη και να συμμετέχεις μαζικά στις διαδηλώσεις...

- Για να εκφραστεί η αποδοκιμασία στην αντιδραστικότερη επίθεση στην εκπαίδευση εδώ και δεκαετίες.

- Για να δημιουργηθούν βάσεις για την συγκρότηση κινήματος ανατροπής της επίθεσης που διεξάγεται, ακόμα κι αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

- Για να βάλεις φραγμό σε νέες ταξικές αντιδραστικές ρυθμίσεις (δραστική μείωση των εισακτέων, αξιολόγηση – ανθρωποφαγία εκπαιδευτικών), που θα μεθοδεύσει, αποθρασσυμένη η κυβέρνηση, αν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο.

- Για να αποδοκιμαστεί η άθλια στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών διάφορων αποχρώσεων που ανέβαλαν συνεχώς τις συνελεύσεις και οδηγούν τον κλάδο ξανά σε μία 24ωρη απεργία (και απογευματινή συναυλία!) τις ημέρες ψήφισης.

- Για να αποδοκιμάσεις τα τερτίπια των διάφορων κομμάτων εξουσίας, που το μόνο που τους νοιάζει είναι να κερδίσουν κάτι στις δημοσκοπήσεις.

- Για να εκφράσεις την αλληλεγγύη σου στους μαθητές μας, τα τραγικά θύματα του πολυνομοσχεδίου – λαιμητόμου.

- Για να εκφράσεις την αλληλεγγύη σου στους γονείς των μαθητών μας, που θα στενάξουν διπλά από την ανεργία και τη συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και τα ακόμα μεγαλύτερα έξοδα που θα πρέπει να καταβάλουν για την εκπαίδευση των παιδιών τους.

- Για να αρνηθείς τις μαζικές απολύσεις των αναπληρωτών και τη μόνιμη χωρίς όρια εκμετάλλευσή τους.

- Για να αρνηθείς το τοξικό και φασίζον τοπίο που θα διαμορφώσει στη σχολική ζωή η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και η μονιμοποίηση της εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης».

- Για να δηλώσεις «ΠΑΡΩΝ» και «ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΣ» στο νέο γύρο βάρβαρης επίθεσης που ξεδιπλώνει το σύστημα απέναντι στο σύνολο των δικαιωμάτων στις σπουδές και στη δουλειά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.