ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Θεσσαλονίκη | Μαζική διαμαρτυρία για τον ΟΑΣΘ στον Λευκό Πύργο

Θεσσαλονίκη | Μαζική διαμαρτυρία για τον ΟΑΣΘ στον Λευκό Πύργο

Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων-Φοιτητών και Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 20 Ιουνίου το απόγευμα μπροστά στον Λευκό Πύργο και διαμαρτυρήθηκαν ακόμη μια φορά για την απαράδεκτη κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών της πόλης.
Στην συγκέντρωση συμμετείχαν το σωματείο συνταξιούχων "Η Συσπείρωση", δημοτικές κινήσεις, φοιτητικά σχήματα και πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς. Οι διαμαρτυρόμενοι πραγματοποίησαν διαδήλωση στην παραλία μέχρι τις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου και επέστρεψαν ξανά στο σημείο της συγκέντρωσης.

Η Φωτεινή Σαλονικίδου μέλος της Πρωτοβουλίας δήλωσε: «μετά την καραντίνα και τις συνθήκες πανδημίας δε χωρά ούτε λεπτό αναμονής για την αγορά καινούργιων λεωφορείων. Ο συνωστισμός μέσα στα οχήματα τις ώρες αιχμής είναι απαράδεκτος. Είμαστε μύτη με μύτη. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλες υποσχέσεις». Η ίδια κατήγγειλε επίσης πως στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν έρθει ακόμα στην πράξη τα μειωμένα εισιτήρια του ΟΑΣΘ, που προέκυψαν από τη μείωση του ΦΠΑ στο πλαίσιο των μέτρων τόνωσης της οικονομίας λόγω του κορωνοϊού. «Τα εισιτήρια δεν υπάρχουν ούτε καν στα εκδοτήρια του ΟΑΣΘ, παρά μόνο στα μηχανήματα εντός των αστικών τα οποία όμως δεν δίνουν ρέστα». Αυτό, όπως εξήγησε σημαίνει πως κάποιος πρέπει να έχει μαζί του ακριβώς 90 ή 45 λεπτά για να επωφεληθεί της έκπτωσης. Ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων Κώστας Στάγκος απο την δική του πλευρά δήλωσε πως δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση με τον ΟΑΣΘ και ζήτησε τακτικές και δωρεάν συγκοινωνίες.








α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.