ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Η Εργατική Πρωτομαγιά σε όλη τη χώρα! ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Η Εργατική Πρωτομαγιά σε όλη τη χώρα!  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 


ΑΘΗΝΑ

Παρά την απαγόρευση, παρά την προσπάθεια των ΜΜΕ τις προηγούμενες μέρες, παρά τις απειλές και την έντονη παρουσία στο κέντρο από νωρίς των σωμάτων καταστολής, οι συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκαν. Πραγματοποιήθηκαν χάρη στην επιμονή οργανώσεων σαν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά και άλλων (βλ. και εδώ: Κοινή δήλωση οργανώσεων για την Πρωτομαγιά) που ανέδειξαν ότι η όλη κίνηση της κυβέρνησης να μεταθέσει τις συμβολικές "εκδηλώσεις" (όπως τις χαρακτηρίζει) της Πρωτομαγιάς για τις 9 Μάη δεν είχαν στόχο την προστασία του λαού από την πανδημία αλλά τη θέληση για επίδειξη πυγμής απέναντι στο εργατικό κίνημα και σε όλους όσους αντιδρούν και αποκαλύπτουν την πολιτική της που κάθε άλλο παρά για την προστασία του λαού ασκείται. Την κυβερνητική πολιτική που στην πράξη στήριξαν και στηρίζουν όχι μόνο οι εργατοπατέρες στη ΓΣΕΕ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις αντιπολιτευτικές του κορώνες που έδειξε για άλλη μια φορά πόσο απεχθάνεται το να βρίσκεται ο λαός στο δρόμο του αγώνα.

Πραγματοποιήθηκαν παρά και την επίδειξη ευθύνης από επέδειξαν οργανώσεις της Αριστεράς, με πρώτο και καλύτερο το ΚΚΕ, που θεώρησαν ανεύθυνη μια στάση καλέσματος του λαού να διαδηλώσει και προχώρησαν -στην καλύτερη περίπτωση- σε συμβολικές κινήσεις/σώου σαν και αυτή του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος με τα πράσινα, κόκκινα, κίτρινα και άλλα σημαδάκια στοίχισης όσων συμμετείχαν στην Αμαλίας που κάλυπταν μέχρι και τον χώρο μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη!!! Μια κίνηση η οποία διαφημίστηκε, χειροκροτήθηκε και προβάλλεται με ιδιαίτερα θερμό τρόπο από όλα τα ΜΜΕ, ντόπια αλλά... και διεθνή, συμβάλλοντας στο αφήγημα της κυβέρνησης περί υπευθυνότητας του λαού, εννοώντας τον εαυτό της και το πολιτικό σύστημα συνολικά. Μια υπευθυνότητα που και το ΚΚΕ ενστερνίζεται και έτσι συμβάλει με τη στάση του να παραμένει ο λαός κλεισμένος στα σπίτια του. Τα συγχαρητήρια (μέχρι στιγμής λείπουν αυτά της κυβέρνησης) δίνουν και παίρνουν συνοδευόμενα από εκτιμήσεις και παραινέσεις για νέες μορφές κινητοποιήσεων τις οποίες θα τις κάνουν κάποιοι αντί των εργατών και του λαού συνολικά. Ο ενθουσιασμός των συστημικών ΜΜΕ δεν κρύβεται με τίποτα!

Όλα αυτά σε αντιδιαστολή με την αγωνία που είχαν τα κανάλια από το πρωί όπου μετά τη διαφήμιση του σώου του ΠΑΜΕ εκφράζανε τον προβληματισμό τους για τις άλλες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που καλούνταν στη Κλαυθμώνος και στα Χαυτεία απ' όχι και τόσο υπεύθυνες δυνάμεις! Προειδοποιώντας μάλιστα ότι θα τις ...παρακολουθήσουν και θα τις κρίνουν! (βλέπε π.χ. ΣΚΑΪ).

Η εικόνα πάνω κάτω σε όλη τη χώρα είναι παρόμοια. Ένα σημαντικό κομμάτι αγωνιστών κατέβηκε στους δρόμους να διαδηλώσει και να σπάσει την τρομοκρατία, το κλίμα υποταγής και σιωπής που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση σε μόνιμη βάση.

Στην Αθήνα συγκεντρώσεις γίνανε στην πλατεία Συντάγματος (μετά το σώου του ΠΑΜΕ) όπου καλούσε το ΣΕΚ και τα σχήματά του αλλά και άλλες συλλογικότητες της Αριστεράς, στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου από τη ΛΑΕ που και αυτή πραγματοποίησε συμβολική διαμαρτυρία.

Σε συγκέντρωση και διαδήλωση καλούσαν ο Συντονισμός Σωματείων, οργανώσεις της Αριστεράς και του Αναρχικού χώρου στα Χαυτεία.

Το ΚΚΕ(μ-λ) και η Ταξική Πορεία κάλεσαν στη πλ. Κλαυθμώνος και διαδήλωσαν προς την Βουλή και τα Προπύλαια.

Τηρώντας τα αναγκαία μέτρα προσωπικής ασφάλειας οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος, παρέμειναν εκεί για αρκετή ώρα και συνέχισαν προς τα Προπύλαια. Από τα πολύ καλά μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ) και της Ταξικής Πορείας ακούστηκαν συνθήματα που καλούσαν το λαό να μην υποταχθεί στο φόβο, να οργανωθεί και να παλέψει να αντισταθεί στην επίθεση του συστήματος ενάντια στη ζωή του που ξεκίνησε ήδη με αφορμή την πανδημία και αναμένεται το επόμενο διάστημα, καθ' ομολογίαν και της κυβέρνησης, να είναι ακόμη πιο έντονη, να διεκδικήσει όλα όσα δικαιούται στη δουλειά, στους μισθούς, στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση. Να μην δεχτεί να πληρώσει για άλλη μια φορά την κρίση του συστήματος.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος καλούσαν και η Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση, το TKP/ML, η ΟΚΔΕ, το Κόκκινο Δίκτυο και το Λαϊκό Μέτωπο από την Τουρκία που συμμετείχαν και στην πορεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.