ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Πρώτη μαζική αγωνιστική απάντηση στο αίσχος του ΟΑΣΘ και της κυβέρνησης (βίντεο και φωτό)


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Πρώτη μαζική αγωνιστική απάντηση στο αίσχος του ΟΑΣΘ και της κυβέρνησης (βίντεο και φωτό)

Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς, κάθε ηλικίας, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές και συνταξιούχοι πήραν μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της "Πρωτοβουλίας Εργαζομένων-Φοιτητών για τις Αστικές Συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης", το μεσημέρι του Σαββάτου 15/12.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες πολίτες από πολλές συνοικίες της πόλης ένωσαν την φωνή τους και εξέφρασαν την αγανάκτηση τους, απαιτώντας ανθρώπινες, φθηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες στην πόλη από την κυβέρνηση και την διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Ήταν μια πρώτη πετυχημένη κινητοποίηση που έκανε αίσθηση και έγινε γνωστή σε χιλιάδες εργαζόμενους και πολίτες μέσα από την πλατιά προπαγάνδιση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες και την πρωτοφανή λαϊκή αποδοχή που αντιμετώπισε. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων, σωματείων συνταξιούχων, δημοτικών κινήσεων, φοιτητικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων καθώς και κινήσεων νέων και ανέργων. Από το Άγαλμα του Βενιζέλου η πορεία ακολούθησε την διαδρομή Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Αριστοτέλους και επέστρεψε στο σημείο από όπου ξεκίνησε.

Στο τέλος της κινητοποίησης οι οργανωτές ανακοίνωσαν την συγκρότηση ανοικτής συντονιστικής επιτροπής και την πρόθεση τους να κλιμακώσουν τις δράσεις τους με νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας το επόμενο διάστημα στα γραφεία του ΟΑΣΘ. Κάλεσαν επίσης και άλλες συλλογικότητες, σωματεία και συλλόγους της πόλης να πάρουν μέρος στην πρωτοβουλία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.