ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Ταξική Πορεία: ΝΕΚΡΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ στο «Κόκκινο σπίτι» στη Θεσσαλονίκη

Αυτά δεν είναι ατυχήματα, δεν είναι «η κακιά η ώρα», είναι δολοφονίες!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Ταξική Πορεία: ΝΕΚΡΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ στο «Κόκκινο σπίτι» στη Θεσσαλονίκη

Μακραίνει η λίστα των νεκρών εργατών με τρομακτικούς ρυθμούς.Μετά από τα πρόσφατα και αλλεπάλληλα εργατικά «ατυχήματα» στους εργαζόμενους των Δήμων καθαριότητας στην Αθήνα, αυτή τη φορά στη λίστα προστέθηκε 65χρονος οικοδόμος που δούλευε στο υπό ανακαίνιση κτίριο στην συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας και Ερμού, γνωστού και ως «Κόκκινο Σπίτι». Ο 65χρονος οικοδόμος προχθές, την Τρίτη 20/11/2018, έπεσε από την ταράτσα του σπιτιού και από σημείο όπου δεν υπήρχε σκαλωσιά στο πεζοδρόμιο και υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις για να καταλήξει κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ε, λοιπόν, όχι! Αυτά δεν είναι ατυχήματα, δεν είναι «η κακιά η ώρα», είναι δολοφονίες!

Είναι δολοφονίες του κεφαλαίου, του συστήματος της εκμετάλλευσης, της κυβέρνησης!
Που ανάγκασαν τον νεκρό πια οικοδόμο να δουλεύει μέχρι τα 65 του στις σκαλωσιές και στις ταράτσες, για ένα κομμάτι ψωμί. Όπως ανάγκασαν λίγες μέρες πριν τον νεκρό πια εργάτη καθαριότητας να εργάζεται στο δρόμο παρά τα γεγονός ότι ήταν κωφός!

Που αναγκάζουν την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους να δουλεύουν με άθλιους όρους, με εξαντλητικούς ρυθμούς, χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες ασφάλειας, για ένα μεροκάματο πείνας, για να αυγατίζουν τα κέρδη των καπιταλιστών.

Που έχουν εξοπλίσει την μανία του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη με ένα ολόκληρο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, που εξοντώνει τον εργάτη και τον εργαζόμενο, αναγκάζοντάς τον να δουλεύει μέχρι τα βαθιά γεράματα και «βγάζει λάδι» τον εργοδότη.

Αυτή τελικά είναι η «ανάπτυξή» τους, το «τέλος των μνημονίων» και η «κανονικότητα» για τα οποία μας βομβαρδίζουν καθημερινά. Είναι η συνέχιση της ίδιας –άγρια αντεργατικής– πολιτικής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Είναι η θυσία των εργαζομένων στο βωμό των συμφερόντων του ντόπιου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Η  πάλη των εργαζομένων για μια καλύτερη ζωή, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για πλήρη και σταθερή δουλειά δεν μπορεί να βασίζεται στα παραμύθια που μας πουλάνε καθημερινά όλοι αυτοί.
Ενάντια σε όλους αυτούς, ενάντια στην πολιτική που υπηρετούν σε βάρος μας, ΜΟΝΟ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΑΓΜΟ! Μόνο με τη δική μας οργανωμένη, συλλογική, αποφασιστική πάλη μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, τα ταξικά μας συμφέροντα.
Οι δολοφονίες εργατών δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες! Ας μην ανεχτούμε άλλες θυσίες στο βωμό των συμφερόντων τους! Ας μην ανεχτούμε άλλο την πραγματικότητα της εντατικοποίησης, των εκβιασμών, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα, των άθλιων μισθών, της ανακύκλωσης της ανεργίας, του εργασιακού μεσαίωνα!

Θεσσαλονίκη 22/11/2018

http://taxikiporeia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.