ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης

Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018

Ανταπόκριση από την πορεία για τους 9 Τούρκους αγωνιστές στη Θεσσαλονίκη

Ανταπόκριση από την πορεία για τους 9 Τούρκους αγωνιστές στη Θεσσαλονίκη


Πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη διαδήλωση συμπαράστης για τους 9 Τούρκους διωκώμενους πολιτικούς πρόσφυγες.


Η διαδήλωση ακολούθησε την διαδρομή Καμάρα-Φιλίππου-ΕΚΘ για να περάσει από το ΥΜΑΘ (Διοικητήριο), καταγγέλοντας την κυβέρνηση. 
Στην συνέχεια, προσέγγισε το Τουρκικό προξενείο, που ήτανε αποκλεισμένο από κλούβες, για να φωνάξει συνθήματα υπέρ των δύο απεργών πείνας, και τελικά διαλύθηκε στην Καμάρα. Η μαζικότητα της διαδήλωσης κρίνεται αναντίστοιχη της σοβαρότητας της κατάστασης αλλά και των δυνατοτήτων που υπάρχουν στην πόλη. Είχε προηγηθεί εκδήλωση της "Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους 9 Τούρκους Πολιτικούς Κρατούμενους" στο Εργατικό Κέντρο και αφισοκόληση στους δρόμους της πόλης.


Στην διαδήλωση συμμετείχαν: το πανό της "πρωτοβουλίας" που στηρίχθηκε από αγωνιστές της αριστεράς, ένα πανό του αναρχικού χώρου ("Ταμείο αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους"), και το ΚΚΕ (μ-λ). Η οργάνωση φώναξε συγκροτημένα συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την καταστολή που εφαρμόζει η υποτελής κυβέρνηση, ενάντια στις εκδόσεις και τα βασανιστήρια. Διακινήθηκε επίσης η προκύρυξη της Λαϊκής Αντίστασης - ΑΑΣ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.