ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Θεσσαλονική: ανταπόκριση για το σύνολο των κινητοποιήσεων της Δευτέρας 15/1

Θεσσαλονική: ανταπόκριση για το σύνολο των κινητοποιήσεων της Δευτέρας 15/1

Με απεργιακή συγκέντρωση το πρωί, αλλά και δύο συγκεντρώσεις των απόγευμα (μία του ΠΑΜΕ και μια των άλλων οργανώσεων του κινήματος), καταγγέλθηκε το πολυνομοσχέδιο στην πόλη μας. Αν κατώτερες της σοβαρότητας των περιστάσεων κατάφεραν να αναδείξουν τα ζητήματα στο λαό της πόλης φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και υπέρ του δικαιώματος στην απεργία.



Πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι, στο Άγαλμα Βενιζέλου συγκέντρωση σωματείων και πολιτικών φορέων ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που περιορίζει δραστικά το δικαίωμα στην απεργία, απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς, καταργεί επιδόματα και γενικότερα αφαιρεί εργατικές και συνδικαλιστικές κατακτήσεις. Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από τις ΕΛΜΕ της πόλης, υπάλληλοι των Δήμων, αλλά και πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς, όπως η ΛΑ-ΑΑΣ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, η ΟΚΔΕ, ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια, ο Συντονισμός ενάντια στους πλειστηριασμούς κ.α. Η πορεία που ακολούθησε πέρασε από κεντρικούς δρόμους και κατέληξε στο Υ.ΜΑ.Θ.



Η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ συμμετείχε με ξεχωριστό μπλοκ και μοίρασε εκατοντάδες προκηρύξεις πριν και κατά τη διάρκεια της πορείας.

Το απόγευμα στις 6.30μμ, με εκκίνηση από την Καμάρα, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση από τις οργανώσεις της αριστεράς και διάφορους φορείς συντονισμού (πρωτοβάθμια σωματεία κτλ). 
 Συμμετείχαν εκτός των άλλων η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ΟΚΔΕ, η ΛΑ-ΑΑΣ ενώ συμμετείχε επίσης ένα "σωματείο βάσης" και η ΕΣΕ. Η πορεία διέσχισε την Εγνατία και κατέληξε στο Υ.ΜΑ.Θ., ενώ δεν έλειψε και λίγος ακτιβισμός για το "θεαθήναι". Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε την δική του συγκέντωση, που χαρακτηρίστηκε από μεγαλύτερη μαζικότητα.

Η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ συμμετείχε με το δικό της μπλοκ, ενώ διακινήθηκε μαζικά η προκήρυξη της Ταξικής Πορείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.