ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΑΑΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΣΘ

 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΑΑΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΣΘ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Οκτώβρη η σύσκεψη της ΛΑ ΑΑΣ με ικανοποιητική επιτυχία. Η συζήτηση στάθηκε περισσότερο στην σημερινή κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά την ψήφιση του νόμου τον περασμένο Ιούλιο, που «κρατικοποιεί» τον ΟΑΣΘ.

  Όπως αναφέρθηκε σε τοποθετήσεις συναγωνιστών η κατάσταση για τους πολίτες στις μετακινήσεις είναι «σαν να μην πέρασε μια μέρα»! Λίγα δρομολόγια, στριμωγμένοι επιβάτες, πολύωρη αναμονή, ειδικά στις δυτικές συνοικίες αλλά και στην βιομηχανική περιοχή!  Μπορεί η κυβέρνηση να ανακοινώνει επικοινωνιακά αύξηση των διαθέσιμων -λειτουργικά- λεωφορείων αλλά όταν φτάνει στην συχνότητα των δρομολογίων … εκεί υπάρχει κόφτης!!

Σωστά επισημάνθηκε, πως αποτέλεσε έλλειψη στην καμπάνια της ΛΑΑΑΣ το προηγούμενο διάστημα, η αναφορά στα ιδιαίτερα ρυπογόνα λεωφορεία που χρησιμοποιεί ο ΟΑΣΘ. Βλέπετε οι μνημονιακές περικοπές και πριν και τώρα δεν έπλητταν μόνο την συχνότητα των δρομολογίων, αλλά και την ανανέωση του στόλου που στη πλειοψηφία του έχει ιδιαίτερα ρυπογόνα οχήματα κι επικίνδυνα για τους επιβάτες. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη στους σχεδιασμούς των δράσεων της ΛΑΑΑΣ στην πόλη για το επόμενο διάστημα, να ειδωθεί κι η συγκεκριμένη μορφή που θα πάρει η συνέχιση της καμπάνιας για τον ΟΑΣΘ. Σε αυτή την λογική, αποφασίστηκε η έκδοση προκήρυξης, που να απευθύνεται ειδικά στην νεολαία, φοιτητές, μαθητές για την διεκδίκηση δωρεάν μετακίνησης.
Μια μέρα πριν την σύσκεψη (Κυριακή 1 Οκτώβρη)  στο Βελίδειο συνεδριακό κέντρο, πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ.  Όπως ανακοίνωσε ο Στεφανίδης (πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ) θα συνεχιστεί η διαδικασία νομικών προσφυγών των μετόχων μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Ανοίγει έτσι ένας νέος κύκλος διαμάχης κυβέρνησης – μετόχων για τον έλεγχο του οργανισμού αστικών συγκοινωνιών. Σε αυτή την διαμάχη –πρόσφατη είναι η πικρή εμπειρία- το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι Θεσσαλονικείς κι οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ.

Αυτή η διαπίστωση, υπογραμμίζει την αναγκαιότητα για την ΛΑΑΑΣ να συνεχίσει την απεύθυνση στον λαό της πόλης, καλώντας τον να διεκδικήσει, φθηνές, ασφαλείς και ποιοτικές αστικές συγκοινωνίες, προσπερνώντας τις «επικοινωνιακές σειρήνες» που επιστρατεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να «ξελογιάζει»!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.