ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ….



ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ….

Στην Εσθονία, οι βετεράνοι των Waffen SS παρελαύνουν κάθε Ιούλιο, παρασημοφορημένοι από το εκεί υπουργείο Άμυνας. Τα σώματα αυτά που συγκροτήθηκαν και στελεχώθηκαν από τους αξιωματικούς των SS στρατολόγησαν ότι λούμπεν, φασιστικό και φιλογερμανικό κατακάθι του ντόπιου πληθυσμού των βαλτικών χωρών.
Ευθύνονται για τις αιματηρές εθνοκαθάρσεις των εβραϊκών πληθυσμών στις Βαλτικές χώρες αλλά έδρασαν και εκτός βαλτικών χωρών πρωταγωνιστώντας στις σφαγές εβραίων σε Ουγγαρία, Ουκρανία και Πολωνία.
Ενας μεγάλος αριθμός πολιτών των τριών χωρών (τουλάχιστον 50.000 Λιθουανοί, 140.000 Λετονοί και δεκάδες χιλιάδες Εσθονοί) πολέμησαν το 1941-44 στο πλευρό των χιτλερικών, ως οπλίτες των Waffen SS και της λεγόμενης «Βοηθητικής Αστυνομίας» (Schummo). Συνολικά, συγκροτήθηκαν δύο λετονικές και μία εσθονική μεραρχία των SS (η 15η, 19η και 20ή, αντίστοιχα), δύο διαφορετικά σώματα λιθουανών «εθελοντών», καθώς και 26 εσθονικά, 41 λετονικά και 35 λιθουανικά τάγματα Schummo. 

Μία ανατριχιαστική ιστορική λεπτομέρεια της πρόσφατης ιστορίας της Εσθονίας είναι ότι τις 26/6/1999 πραγματοποιήθηκε η επίσημη ανακομιδή των οστών του «μαχητή της ελευθερίας» Αλφόνς Ραμπάνε, διακεκριμένου αξιωματικού των SS που μετά τον πόλεμο είχε εγκατασταθεί στο Λονδίνο, διευθύνοντας για λογαριασμό της Ιντέλιτζενς Σέρβις το τοπικό αντικομμουνιστικό αντάρτικο. Με τον ίδιο τρόπο που οι ντόπιοι γερμανοτσολιάδες πέρασαν άμεσα στην διοίκηση των Άγγλων και έδρασαν στον ελληνικό εμφύλιο.

Βέβαια όσον αφορά την Εσθονία υπάρχει μία ακόμη σημαντική ιστορική πληροφορία μιας και γίνεται λόγος για στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής. Η πλειονότητα των περίπου 4.500 εβραίων της Εσθονίας σώθηκε γιατί ακολούθησε τον σοβιετικό στρατό που εισέβαλλε στις Βαλτικές χώρες για να ανακόψει τους διόδους εισόδου των ναζιστικών στρατευμάτων.

Σε μία από τις χώρες που οι δολοφόνοι ναζιστές «αποκαθίστανται» πανηγυρικά, ενώ διώκονται μέχρι και σημερινά γεροντάκια που τότε τους πολέμησαν στήνεται το πανευρωπαϊκό πανηγύρι αναγνώρισης «των εγκλημάτων του κομμουνισμού». Το πράγμα ξεκίνησε το 2006 όταν με πρωτοβουλία σκανδιναβών υπογράφτηκε το αντικομμουνιστικό μνημόνιο και συνεχίστηκε με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2009 που εξίσωνε τα θύματα του ναζισμού και κομμουνισμού και «κάθε ολοκληρωτισμού».

Βέβαια από τότε κύλισε πολύ… φιλοναζιστικό νερό στο αυλάκι καθώς σύμπασα η ΕΕ ενίσχυσε τους ναζιστές της Ουκρανίας στα αποτρόπαια εγκλήματα τους και όχι μόνο στην Οδησσό, και σήμερα βλέπουμε πως η εξίσωση αυτή οδηγείται προς τον πραγματικό της στόχο: την αντικομμουνιστική υστερία και προπαγάνδα.

Φαίνεται πολύ περίεργο στην κατάσταση που βρίσκεται η ευρωπαϊκή «αριστερά» που πριν λίγα χρόνια «ευλογούσε» τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, οι κρατούντες αστοί και ιμπεριαλιστές της ΕΕ να ανησυχούν για το φάντασμα του κομμουνισμού. Προφανώς και δεν είναι δικό της έργο η υπεράσπιση του κομμουνισμού. Ο Κοντονής για παράδειγμα φρόντισε στην ανακοίνωση του να αναφερθεί και στον ευρωκομουνισμό ως ιδεολογικό παρακλάδι για να απαλύνει τις εντυπώσεις για τις «σφαγές» και την στατιστική των νεκρών που επικαλούνται οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Εξ άλλου το «ρεύμα» αυτό στο πρόσφατο παρελθόν είχε φροντίσει να διαχωριστεί από τον «σταλινισμό» πλειοδοτώντας στην σχετική στατιστική νεκρολογία των κρατούντων ιστορικών.

Η πραγματική τους ανησυχία εδράζεται όμως όχι σε μία «αριστερά» που ξεδοντιασμένη από τις υπηρεσίες που προσέφερε στο σύστημα είναι έτσι και αλλιώς ανίκανη να υποστηρίξει ακόμα και μία εναλλακτική μορφή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. 

Η πραγματική τους ανησυχία εδράζεται στις κινήσεις των ευρωπαϊκών λαών και της ευρωπαϊκής νεολαίας που με αφορμή διάφορες εκδηλώσεις (Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Γερμανία) φαίνεται να αφυπνίζεται από την «επέλαση των βαρβάρων». Γι αυτό ανακαλύπτονται -για πολλοστή φορά- τα «εγκλήματα του κομμουνισμού». Και όχι μόνο για να δηλητηριάσουν ιδεολογικά και να κλονίσουν τις συνειδήσεις αλλά για να «προειδοποιήσουν» με την ανοιχτή φασιστικοποίηση και την καταστολή τις μάζες που πρόκειται να βγουν στου δρόμους αναζητώντας μία άλλη προοπτική πέραν από αυτή που υπόσχεται ο καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός.

Ήδη στο βόθρο του διαδικτύου - από όπου αλιεύσαμε και τον σχετικό πίνακα όπου καταγράφονται οι νεκροί που χρεώνονται οι «ολοκληρωτικοί» δικτάτορες - έχουν ενθαρρυνθεί οι διάφοροι φασίστες να διοχετεύσουν το αντικομμουνιστικό μένος τους. Εκεί βέβαια «διαπιστώνουμε» ότι Στάλιν και Μάο σκότωσαν πιο πολλούς από τον Χίτλερ! Είναι βέβαια προς τιμήν του Μάο που χρεώνεται το πιο βαρύ «εγκληματικό» έργο. Ενδεικτικό του τι θα φοβόνταν σήμερα το σύστημα. Και πιθανώς και μία «προειδοποίηση»… 

ΔΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.