ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Ο αντικομμουνισμός και η φασιστικοποίηση, έκφραση της επίθεσης του συστήματος ενάντια στους λαούς! Κάτω η αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων»!

Ο αντικομμουνισμός και η φασιστικοποίηση, έκφραση της επίθεσης του συστήματος ενάντια στους λαούς! Κάτω η αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων»!



Τιμούμε τις κομμουνιστικές ιδέες και τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση

Συνέδριο με θέμα «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν απ’ τα κομμουνιστικά καθεστώτα» διοργανώνει στο Ταλίν η προεδρεύουσα της Ε.Ε. Εσθονία, στις 23 του Αυγούστου. Ημέρα που από το 2009 οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές έχουν προκλητικά ορίσει ως «ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των θυμάτων των κομμουνιστικών και ναζιστικών καθεστώτων». Στο συνέδριο αυτό κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι υπουργοί Εσωτερικών των κρατών-μελών της Ε.Ε. αλλά και εκπρόσωποι άλλων χωρών, και εστιάζει ιδιαίτερα στα λεγόμενα «εγκλήματα του σταλινισμού». 

Το συνέδριο αυτό δεν αποτελεί μόνο μια εξόφθαλμη υποκρισία απέναντι δήθεν στο ναζισμό, σε μια χώρα όπου η κυβέρνηση υποστηρίζει και προβάλλει τους νεοναζί και τους «βετεράνους» συνεργάτες των χιτλερικών των πρώην Waffen-SS. Δεν αποτελεί μόνο μια ακόμα τέτοια ψευτιά και υποκρισία, σε μια Ε.Ε. όπου ο καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός εκτρέφουν ξανά το νεοναζιστικό φίδι, το ρατσιστικό μίσος και τις δολοφονικές επιθέσεις. Όπως και στις ΗΠΑ άλλωστε. Δεν αποτελεί μόνο μια ύβρη απέναντι στα εκατομμύρια των νεκρών που έδωσε η Σοβιετική Ένωση και τα αντάρτικα απελευθερωτικά κινήματα και οι λαοί, για την απελευθέρωση απ’ το φασιστικό θεριό. Δεν αποτελεί ακόμα μόνο μια εκδήλωση του αντικομμουνισμού των εκμεταλλευτών και καταπιεστών της εργατικής τάξης και των λαών, τη χρονιά μάλιστα που κλείνουν 100 χρόνια απ’ τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, την πρώτη νικηφόρα απελευθερωτική απόπειρα της εργατικής τάξης. 

Αποτελεί και ένα ακόμα προοίμιο μιας πολιτικής που φασιστικοποιείται ολοένα και περισσότερο. Που δίπλα στον εργασιακό μεσαίωνα, στην καρατόμηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, στη φτώχεια, στην ανεργία, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στη μαζική προσφυγιά των λαών, στην κρατική τρομοκρατία, στις απαγορεύεις και στην καταστολή, στρώνουν το έδαφος και για την ποινικοποίηση των κομμουνιστικών ιδεών (αντικομμουνιστικά μνημόνια, δίκη ΑΤΙΚ στη Γερμανία, απαγορεύσεις κομμουνιστικών συμβόλων), για την ποινικοποίηση κάθε λογικής και πρακτικής αντίστασης και σύγκρουσης με την πολιτική τους, που μπορεί ν΄ αποβούν επικίνδυνες για την πολιτική αυτή. Γι' αυτό και σύμφωνα με τη λεγόμενη θεωρία των «δύο άκρων» και του «συνταγματικού τόξου», η πάλη και η προοπτική της εργατικής τάξης και των λαών χαρακτηρίζεται ως «ακραία» και στοχοποιείται, ενώ ο φασισμός κι ο ναζισμός θωπεύονται. 

  Η μη συμμετοχή στο συνέδριο του υπουργού «Δικαιοσύνης», Κοντονή, εκ μέρους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι υποκριτική. Διότι πρόκειται για μια κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει το ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ οι οποίοι ήδη σκούζουν για τη μη συμμετοχή στη φιέστα του Ταλίν. Διότι πρόκειται για μια κυβέρνηση της οποίας ο πρωθυπουργός πρόσφατα επισκέφτηκε την ακροδεξιά κυβέρνηση του Κιέβου. Διότι πρόκειται για μια κυβέρνηση, η οποία ενώ δε θέλει να «χρεωθεί» στα μάτια του λαού μια τέτοια συμμετοχή, εφαρμόζει καθημερινά, συνειδητά και σ΄ όλα τα μέτωπα, την πολιτική που απαιτούν και επιβάλλουν το κεφάλαιο και οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Και που βέβαια στηρίζει και η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος.
 Την πολιτική της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, των αντιλαϊκών μέτρων και «μνημονίων», της εξαθλίωσης και της ανεργίας, της καταστολής, αλλά και της εμπλοκής στα πολεμοχαρή σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ. Και είναι αυτή η αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που γεννά τον αντικομμουνισμό και τη φασιστικοποίηση.

21 Αυγούστου 2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.