ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Καταγγελία της Ταξικής Πορείας Για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό

Καταγγελία της Ταξικής Πορείας

Για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό
του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Μπουτάρη

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο απεργιακός αγώνας των συμβασιούχων στους δήμους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μπουτάρης με μια απόφαση για το σπάσιμο της απεργίας, προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάθεση της καθαριότητας σε εργολάβους που έχουν έτοιμο στόλο απορριμματοφόρων, με κόστος 192.000 ευρώ για τρις μέρες! Πληρώνει ακριβά τον απεργοσπαστικό μηχανισμό την ώρα που δηλώνει οικονομική δυσπραγία για την αποκατάσταση μιας αυλής σχολείου!

Ένας απεργιακός αγώνας που ενοχλεί το σύστημα και οι απεργοί διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά ενάντια στις απολύσεις, κόντρα στις αυταπάτες που καλλιέργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τις παρατάσεις, με στόχο να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων. Κόντρα στην επίκληση της αδυναμίας  που επικαλείται η κυβέρνηση λόγω των υποχρεώσεών της απέναντι στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ, εξ αιτίας των αντεργατικών συμφωνιών που υπέγραψε αυτή και οι προκάτοχοί της ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.  
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Μπουτάρης προσπαθεί να συγκροτήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό από εργολάβους και να επισημοποιήσει την είσοδο των εργολάβων στην καθαριότητα. Ούτε η χρήση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους (δικαστήρια, ΜΑΤ κλπ), είναι πρωτόγνωρη. Δεν πέρασε πολύς καιρός που καταδικάστηκε ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης καταδικάστηκε μετά από μήνυση του Μπουτάρη επειδή άσκησε τα συνδικαλιστικά του δικαιώματα στην απεργία του 2011. Το 2012 χτύπησε με τα ΜΑΤ την μαζική απεργιακή συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο για να αναθέσει την συντήρηση των μηχανημάτων σε ιδιώτες.
Σήμερα δήλωσε ότι η απόφαση είναι ειλημμένη και οι εργολάβοι θα βγουν άμεσα στους δρόμους και αν οι απεργοί εμποδίσουν την μεταφορά στον ΣΜΑ και τους ΧΥΤΑ θα καλέσει την αστυνομία να αναλάβει ρόλο. Εμμέσως πλην σαφώς κάλεσε και την εισαγγελία να αναλάβει τον ρόλο της λέγοντας ότι «η εισαγγελία μπορεί να παρέμβει αυτεπάγγελτα».
Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει την αντεργατική, απεργοσπαστική στάση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Μπουτάρη, δηλώνει ότι θα είναι στο πλευρό των απεργών και καλεί τον λαό της Θεσσαλονίκης να στηρίξει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ!Επικοινωνία  taxikiporeia@gmail.com                                                                                             Ιούνης 2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.