ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Θεσσαλονίκη: Μαζική απάντηση στους εγκληματίες, στους ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους

Θεσσαλονίκη: Μαζική απάντηση στους εγκληματίες, στους ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους

Απάντηση στην αμερικανοκίνητη αντιδραστική τριμερή συνάντηση με τιμώμενο πρόσωπο τον αρχιδολοφόνο Νετανιάχου αλλά και στην πρωτοφανή αστυνομοκρατία που επέβαλλαν τα ανδρείκελα της κυβέρνησης Σύριζα, έδωσε μια μαζική διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Πέμπτης 15 Ιουνίου.

Επικεφαλής της διαδήλωσης ήταν δεκάδες Παλαιστίνιοι με τις σημαίες και τα σύμβολα του ηρωικού αραβικού λαού και στην συνέχεια ακολουθούσαν τα μπλοκ των οργανώσεων της αριστεράς. Τους Παλαιστίνιους εκπροσωπούσαν ο Σύλλογος Παλαιστινίων Βορείου Ελλάδας, η Ένωση Φίλων Παλαιστίνης και οι οπαδοί του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.





Μαζικό ήταν το μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ) οι διαδηλωτές του οποίου δεν σταμάτησαν να φωνάζουν αντι-ιμπεριαλιστικά και αντιπολεμικά συνθήματα. Στην συγκέντρωση και στην διαδήλωση συμμετείχαν η Ανταρσύα, η ΟΚΔΕ, η Λαϊκή Ενότητα, η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία, η ΚΕΕΡΦΑ κ.α. Οι διαδηλωτές για πολύ ώρα βροντοφώναξαν πως οι εγκληματίες του πολέμου και οι υπηρέτες του ιμπεριαλισμού είναι ανεπιθύμητοι στην Θεσσαλονίκη περνώντας από την Εγνατία, την Εθνικής Αμύνης, την Τσιμισκή, την Βενιζέλου και κατέληξαν στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Μπροστά στο αμερικάνικο προξενείο κάψανε την σημαία των φονιάδων.


Σε αντίθεση με τους εκπροσώπους του ισραηλινού παράνομου και εγκληματικού κράτους που κυκλοφορούσαν στην Θεσσαλονίκη σαν κυνηγημένοι, κρυμμένοι πίσω από κουστωδίες αστυνομικών και πρακτόρων η σημαία της Παλαιστίνης κυμάτισε στους δρόμους της πόλης ελεύθερη και με την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού της!

Ξεχωριστή συγκέντρωση και διαδήλωση πραγματοποίησε η ΕΔΥΕΘ σε συνεργασία με την Παλαιστινιακή Παροικία.


α
α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.