ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

ΜΑΥΡΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ λοιπόν ...

Έρη Ρίτσου: ΜΑΥΡΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ λοιπόν

Την ανακοίνωση της εισαγγελέως την είδαμε και την πήραμε από διάφορες αναδημοσιεύσεις της στο fb. 
Το αν είναι πραγματική ή όχι, μιας και κάποιοι που δε μπορούν να πιστέψουν τι γίνεται την αμφισβητούν, δεν αλλάζει την ουσία της υπόθεσης. Αυτό που περιγράφει αυτό συμβαίνει έτσι κι αλλιώς και η κυβέρνηση επιμένει στην απόφασή της.
 Απόδειξη είναι η απαγόρευση στον Μανώλη Γλέζο να επισκεφθεί το παιδί με "απόφαση εισαγγελέως" όπως του είπαν. Τα τελευταία νέα λένε ότι η οριστική απόφαση θα παρθεί τη Δευτέρα από την εισαγγελέα και ότι ως τότε θα επιτραπεί να ..."επισκεφθούν" το παιδί η μάνα και η αδερφή της Πόλας Ρούπα για λίγο.
Ακολουθεί το κείμενο της Έρης Ρίτσου που επίσης πήραμε από το προσωπικό της προφίλ στο fb. 

Ανακοίνωση της εισαγγελέως Νικολού:

«Διατάσσουμε την προσωρινή αφαίρεση της άσκησης της γονικής μέριμνας του ανήλικου τέκνου από τους φυσικούς του γονείς Παναγιώτα Ρούπα και Νικόλαο Μαζιώτη και αναθέτουμε αυτή προσωρινά στην Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία", με ρητή εντολή απαγόρευσης επικοινωνίας οποιουδήποτε τρίτου προσώπου εκτός νοσοκομείου με τον ανήλικο». 

ΜΑΥΡΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ λοιπόν

Ποιά είναι αυτή η εισαγγελέας ανηλίκων κα Νικολού που αρνήθηκε να δώσει την επιμέλεια του εξάχρονου παιδιού της Πόλας Ρούπα στη μητέρα και στην αδερφή της;

Ποιά είναι αυτή η κυρία εισαγγελέας (που είναι και ανηλίκων τρομάρα της) που δεν επιτρέπει στη γιαγιά και στη θεία του παιδιού να το πάρουν να το φροντίσουν αλλά και ούτε να το δουν καν.

Ποιά είναι αυτή η κυρία που αρνείται να γνωστοποιήσει πού βρίσκεται το παιδί;

Ποιά είναι αυτή η κυρία Νικολού που "νόμιμα" παρανομεί;

Πού ακούστηκε να κρατείται εξάχρονο παιδί;

Ούτε στη δικτατορία δεν γίνονταν αυτά!

Και τί έχει να πει επ' αυτού ο Υπουργός Δικαιοσύνης; Ευλογεί τέτοιες χουντικές πρακτικές ή μήπως θα δώσει την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, μη μπορώντας να ακολουθήσει τις πρακτικές της πρωτοδεύτερης φοράς αριστεροακροδεξιά;

"Μετά την σημερινή σύλληψη της Πόλας Ρούπα, η ίδια καθώς και ο Νίκος Μαζιώτης γνωστοποίησαν ότι αρχίζουν απεργία πείνας και δίψας λόγω του ότι οι Αρχές δεν δίνουν την επιμέλεια του 6χρονου γιου τους στην μητέρα και την αδερφή της".
 Αυτή είναι η πληροφορία και είναι ντροπή μας ως κοινωνία να πρέπει οι γονείς να κάνουν απεργία πείνας και δίψας για να πάει το παιδί τους στη γιαγιά του.

Και μη μου πει κανείς πως οι δικαστικές αρχές είναι ανεξάρτητες και ο Υπουργός δεν έχει ευθύνη, γιατί αρκετή κοροϊδία έχουμε φάει στη μούρη κοντά δυο χρόνια τώρα!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.