ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΡΤ 3 και αντικομουνισμός

ΕΡΤ 3 και αντικομουνισμός


Πολλά μονόπρακτα στην ίδια παράσταση του αντικομουνισμού συνθέτουν τις απόψεις και  τις πρακτικές της ΕΡΤ3.

Οι  κρουνοί λάσπης, τα ψεύδη, οι συκοφαντίες, οι πολύμορφες διαστρεβλώσεις, ο γκαιμπελισμός για να συσκοτίσουν, να αμαυρώσουν και να ακυρώσουν τις νίκες, τις επιτυχίες της εργατικής τάξης είναι εδώ και δεκαετίες ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο που θα ζούμε για πολλά χρόνια. Στην χώρα μας και σ΄όλον τον κόσμο. Με κάθε μέσο που έχει στα χέρια του ο ταξικός εχθρός, οι ιμπεριαλιστές κι η αστική τάξη.
Η ΕΡΤ δεν θα μπορούσε να μην υπηρετεί αυτό τον σκοπό. Μόνο αφελείς θα πίστευαν την ανεξαρτησία της.

·         Στην περίοδο του «μαύρου» όταν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η Χ. Σιγανίδου μας έλεγε για την δολοφονία του Τρότσκι με εντολή Στάλιν. Από τη «ελεύθερη αυτοδιαχειριζόμενη» ΕΡΤ3.
·         Όταν την μέρα των τελευταίων φοιτητικών εκλογών οι δημοσιογράφοι Φ.Γιολτσίδου και Α.Βούζη διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους για το απαράδεκτο ν΄ ασχολούνται οι φοιτητές με εκλογές με πολιτικά να έχουν συλλόγους κ.α.
·         Όταν στα πλάνα της ΕΡΤ 3 απουσιάζει ΜΟΝΟ το ΚΚΕ(μ-λ) κι η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία από τις κινητοποιήσεις που γίνονται στην πόλη.

·         Λίγες μέρες πριν ο δημοσιογράφος Δ.Μακρής μας είπε από την εκπομπή του στο ραδιόφωνο : «Σαν σήμερα το 1935 ο εργάτης Σταχάνωφ στην βάρδια του, που ήταν 5 ώρες και 45 λεπτά έκανε ένα μεγάλο ρεκόρ. Εξόρυξε 102 τόνους κάρβουνο για να πάρει ένα μεροκάματο, αν το έπαιρνε κι αυτό.»
Πρώτο, δεν σχολιάζει ότι οι εργάτες σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο δούλευαν το 1935 υπερδιπλάσιο χρόνο! Δεύτερο ότι οι εργάτες στην σοσιαλιστική Ρωσία απολάμβαναν, πέρα από το μόνιμο και σταθερό μεροκάματο, αγαθά που ούτε και σήμερα δεν τα έχουμε όπως υγεία, παιδεία, πολιτισμό, 30 ημέρες άδεια, σύνταξη στα 60 και για ορισμένες κατηγορίες βαρέων επαγγελμάτων (ορυχεία, λατομεία) στα 50 ή στα 55 χρόνια.
Η πραγματικότητα στην χώρα μας θα έκανε το κάθε εχέφρονα άνθρωπο να καταπίνει την γλώσσα του. Εκτός κι αν τελεί σε διατεταγμένη υπηρεσία. Οι προαναφερθέντες δημοσιογράφοι «αγωνίστηκαν» ενάντια στο «μαύρο» για τις θεσούλες τους και τώρα «πουλάνε» κατάμαυρο!!

Γ.Ξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.