ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση του ΚΚΕ(μ-λ) για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Θεσσαλονίκη

  Η αστυνομική επιχείρηση το πρωί της Τετάρτης 27 Ιουλίου στην Θεσσαλονίκη, σε τρία κατειλημμένα κτίρια, σκοπό είχε να στείλει ευρύτερα μηνύματα έντασης της κρατικής καταστολής απέναντι σε κάθε κοινωνική αντίσταση και αντίδραση. Ιδιαίτερα απέναντι στην εργαζόμενη πλειοψηφία και την νεολαία που σε λίγες εβδομάδες θα βρεθεί μπροστά σε μια νέα καταιγίδα αντεργατικών αντί- συνδικαλιστικών και αντί-απεργιακών μέτρων. 
Η εισβολή, οι συλλήψεις και η κατεδάφιση του κατειλημμένου Ορφανοτροφείου στην Τούμπα, στο οποίο ζούσαν οικογένειες προσφύγων, αποτέλεσαν την κορύφωση, αλλά και τον απόλυτο συμβολισμό αυτής της άθλιας επιχείρησης. Το πράσινο φως της οποίας έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνεργασία με τις τοπικές αντιδραστικές δυνάμεις της πόλης. 
  Ενώ συμβαίνουν αυτά, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων του ιμπεριαλιστικού πολέμου της Συρίας γύρω από τη Θεσσαλονίκη, οι συνθήκες αθλιότητας γίνονται όλο και πιο ανυπόφορες. Τελευταία χαρακτηριστική περίπτωση ο θάνατος της νεαρής Σύριας στο κέντρο κράτησης της Σόφτεξ στα Διαβατά. Παράλληλα, πληθαίνουν οι καταγγελίες για συχνά περιστατικά εκφοβισμού και τρομοκράτησης των προσφύγων ώστε να μην αντιδρούν στις άθλιες συνθήκες κράτησης και μεγάλης καθυστέρησης απόδοσης ασύλου. 

  Καλούμε το λαό και τη νεολαία να εκφράσουν μαζικά την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες. Να στηρίξουν το δικαίωμά τους σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, αλλά και κάθε προσπάθειά τους να οργανωθούν και να παλέψουν μαζικά, να διεκδικήσουν τα αυτονόητα δικαιώματά τους στη ζωή και την ελευθερία, να συνδεθούν με το εργατικό και λαϊκό κίνημα στη χώρα μας στην πάλη ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη συνεχιζόμενη σφαγή στη Συρία.

  • Απαιτούμε την αθώωση όσων παραπέμφθηκαν σε δίκες.
  • Μαζικοί κοινωνικοί αγώνες και αγωνιστική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες του πολέμου. 

Θεσσαλονίκη 31/7/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.