ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) για τον ΟΑΣΘ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣTHN ΔΙΕΛΚΥΝΣΤΙΔΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ–ΟΑΣΘ
 ΘΥΜΑΤΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ) ΚΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!
Η κόντρα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εργοδοσία του ΟΑΣΘ, απειλεί την μόνη αστική μετακίνηση για τον λαό της πόλης. Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι πλήττονται αδιάλειπτα από τα συνεχιζόμενα μνημονιακά μέτρα η έλλειψη αστικής μεταφοράς κάνει την κατάσταση αφόρητη και οικονομικά δυσβάσταχτη.
  Τον τελευταίο χρόνο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ βρίσκονται κι αυτοί στο στόχαστρο της εργοδοσίας. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ τους αφήνει απλήρωτους, για να τους χρησιμοποιήσει σαν μέσο πίεσης στις διεκδικήσεις της απέναντι στην κυβέρνηση. Κι αυτό προκειμένου να εξασφαλίσει τα εκατομμύρια του επιχειρηματικού κέρδους  για τους μετόχους!!

   Βαρύτατες είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων, διαχρονικά, που δεν έχουν αναπτύξει κανένα άλλο μέσο μεταφοράς στην πόλη αδιαφορώντας για την μετακίνηση λαού και νεολαίας, προκειμένου να διατηρείται το μονοπώλιο του ΟΑΣΘ!
Να θυμίσουμε ότι ο ΟΑΣΘ παρόλο που είναι μια ιδιωτική επιχείρηση επιδοτείται παχυλά από τον κρατικό κορβανά από το 1957 (πάνω από ένα δις από το 2007 ως το 2016!!), με μια σύμβαση που του εξασφαλίζει το μονοπώλιο των υπηρεσιών και την ανωνυμία των μετόχων!! Την ίδια στιγμή η διοίκηση του ΟΑΣΘ, έχει προβεί σε περικοπές δρομολογίων, επιβάλανε (δια κυβερνητικού ροπάλου) 2 φορές αυξήσεις στα εισιτήρια και πλέον έχουν σταματήσει κάθε συντήρηση του στόλου των οχημάτων!!
Οι εργαζόμενοι  στον ΟΑΣΘ  έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και οφείλουν να κινηθούν σε μια τροχιά απεξάρτησης από λογικές εργοδοτικού συνδικαλισμού και συνιδιοκτησίας.
Η μετακίνηση θα έπρεπε να προσφέρεται δωρεάν στο λαό ιδιαίτερα σε τέτοιες περιόδους που η συντριπτική πλειοψηφία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι συγκοινωνίες όπως και το ρεύμα, το νερό, η περίθαλψη, η παιδεία  είναι κοινωνικά αγαθά που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν  στο σύνολο του λαού.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους τους φοιτητές-σπουδαστές-μαθητές, έξω και πάνω από την κόντρα κυβέρνησης- εργοδοσίας ΟΑΣΘ, να διεκδικήσουν:
  • ·         ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
  • ·         ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΣΘ
  • ·         ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ·         18/8/2016,     www.kkeml.gr   •  simea@kkeml.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.