ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Αναζωπύρωση του φοιτητικού κινήματος ενάντια στην σφαγή στην Παλαιστίνη

ΗΠΑ: Αναζωπύρωση του φοιτητικού κινήματος ενάντια στην σφαγή στην Παλαιστίνη


«Οι τελευταίες μέρες ήταν αρκετά ιδιαίτερες στη Νέα Υόρκη. Μένω δίπλα στο Columbia και παρακολούθησα από κοντά τα γεγονότα. Είδα την «κατάληψη» του campus από τους φοιτητές, την είσοδο σε αυτό της αστυνομίας (η πρώτη μετά το 1968) και τη σύλληψη 108 φοιτητών μετά από εντολή της προέδρου του πανεπιστημίου.

Είχε προηγηθεί την προηγουμένη η «ανάκριση» της από την επιτροπή εκπαίδευσης της Βουλής, όπου ανάμεσα σε άλλα τής έγινε η παρατήρηση ότι δεν διδάσκεται αρκετά η Βίβλος στο πρόγραμμα σπουδών και ρωτήθηκε σοβαρά αν η ίδια επιθυμεί να καταραστεί ο Θεός το Columbia, με την πρόεδρο να απαντά εξίσου σοβαρά «Όχι, δεν θα το ήθελα.»

Είδα επίσης τις ασταμάτητες, 24ωρες διαδηλώσεις μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο, με τα συνθήματα, τις παλαιστινιακές σημαίες και μαντίλες που βλέπεις παντού στην πόλη, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκατοντάδων καθηγητών του Columbia προς υποστήριξη των φοιτητών τους. Ταυτόχρονα, έγιναν 47 συλλήψεις φοιτητών στο Yale, ενώ διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται και σε αρκετά άλλα πανεπιστήμια (πχ Berkeley, Boston University, MIT, University of California, NYU, University of North Carolina).»

Αυτά περιγράφει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για την ακύρωση της συναυλίας του στο Columbia και προσθέτει κάτι που μας είναι πολύ… οικείο:

«Από σήμερα το πρωί λοιπόν, το Columbia απαγόρευσε την είσοδο στο campus, τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά, το πανεπιστήμιο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και οι εκδηλώσεις του αναστέλλονται. Παρά λοιπόν την πεποίθησή μου ότι το τραγούδι δεν πρέπει να σταματά ποτέ, τα πιο πάνω μέτρα έκαναν αδύνατη την πραγματοποίηση της συναυλίας».

Φαίνεται ότι έχουμε μία αναζωπύρωση του φοιτητικού κινήματος με αιχμή την εναντίωση στη σφαγή στη Γάζα και με τη σημαία της Παλαιστίνης να βγαίνει μπροστά…

Να σημειωθεί ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ζητάνε να μην πηγαίνουν τα χρήματα τους δηλαδή τα δίδακτρα σε επενδύσεις και εκδηλώσεις που ενισχύουν το Ισραήλ και αυτό θεωρείται αντισημιτισμός!

Παρόλη την ταξική «κονίστρα», την επιβολή διδάκτρων κλπ φαίνεται πως το σύστημα δεν κατάφερε να φτιάξει ένα Πανεπιστήμιο απροσπέλαστο στην αντανάκλαση της ταξικής αντιϊμπεριαλιστικής πάλης! Και μάλιστα στην κοιλιά του… «κήτους».

Μπορούμε να φανταστούμε τι θα σήμαινε για την νεολαία σε όλο τον κόσμο το να δυνάμωναν οι φωνές της αντίστασης στην καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα ενισχύοντας την κόκκινη απόχρωση.

Ναι, η νεολαία αναζητά μία σημαία να «ανεμίσει» και μια ιδεολογία να την φλογίσει… Προς το παρόν «αρπάζεται» από την σημαία της μαρτυρικής Παλαιστίνης που μετατρέπεται στο αναγκαίο σύμβολο της αντίστασης σε αυτή τη βαρβαρότητα.

Το κόκκινο προς ώρας είναι ένα από τα τέσσερα της χρώματα…

Δ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.