ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Θεσσαλονίκη | Ανταπόκριση από τη νέα συγκέντρωση ενάντια στις εκδικητικές απολύσεις στην εταιρεία TaskUs (27/12)

 Θεσσαλονίκη | Ανταπόκριση από τη νέα συγκέντρωση ενάντια στις εκδικητικές απολύσεις στην εταιρεία TaskUs (27/12)

Για μία ακόμη φορά οι απολυμένοι εργαζόμενοι της TaskUs, το κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη (Σ.Ε.ΤΗ.Π) και δεκάδες αλληλέγγυοι, συγκεντρώθηκαν σήμερα Τετάρτη 27/12 μεταξύ 7:30 και 9:30 το πρωί μπροστά από τα γραφεία της αμερικανικής πολυεθνικής στη Θεσσαλονίκη.





Πρόκειται για την 3η κατά σειρά κινητοποίηση σε διάστημα μίας εβδομάδας (προηγήθηκε συγκέντρωση την Πέμπτη 21/12 και ξανά την Παρασκευή 22/12 συνοδευόμενη από στάση εργασίας), καθώς η εταιρεία αποφάσισε να «σερβίρει» χριστουγεννιάτικα εκδικητικές απολύσεις σε 9 εργαζόμενους που τους προηγούμενους μήνες διεκδίκησαν αύξηση μισθού και ανθρώπινους ρυθμούς δουλειάς. Με πρόσχημα τη λήξη του project στο τέλος του έτους, αντί η εταιρεία να μεταφέρει τους εργαζόμενους σε άλλο project -όπως έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει σε πλήθος άλλων περιπτώσεων- προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται, επέλεξε στοχευμένα και εκδικητικά να απολύσει το τμήμα των εργαζομένων που πρωτοστάτησε στις διεκδικήσεις.

Οι υπό απόλυση εργαζόμενοι, οι οποίοι μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου συνεχίζουν πηγαίνουν στη δουλειά, βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο στυγνή εργοδοτική τρομοκρατία. Αξίζει να θυμηθούμε ότι κατά τη διάρκεια της 3ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε το κλαδικό συνδικάτο Σ.Ε.ΤΗ.Π. την Παρασκευή 22/12, η εργοδοσία της TaskUs προσπάθησε σπασμωδικά να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, κλειδώνοντας την κεντρική έξοδο του κτιρίου και απαγορεύοντας σε όσους σχολούσαν να βγουν στο προαύλιο και να έρθουν σε επαφή με τη συγκέντρωση που υπήρχε απ' έξω, διαδίδοντας παράλληλα ανυπόστατες ψευτιές ότι τάχα «βίαιοι» συνδικαλιστές «επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα». Αυτά και πολλά ακόμη ψέματα της εργοδοσίας μοναδικό στόχο έχουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους και να σπάσουν το ηθικό όσων αγωνίζονται. Όμως η τρομοκρατία δε θα περάσει.


Οι απολυμένοι δηλώνουν ότι ο αγώνας συνεχίζεται με στόχο την ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων, παλεύοντας παράλληλα για αυξήσεις στους μισθούς και μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενώ καλούν σε σύσκεψη την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, στις 7:00μμ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για να οργανώσουν τα επόμενά τους βήματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.