ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Γάζα-ΟΗΕ | Η Ελληνική και Κυπριακή κυβέρνηση δεν δέχονται πρόταση για ανθρωπιστική εκεχειρία!

Γάζα-ΟΗΕ | Η Ελληνική και Κυπριακή κυβέρνηση δεν δέχονται πρόταση για ανθρωπιστική εκεχειρία!





Αυτές τις ώρες που κορυφώνεται η σφαγή των Παλαιστινίων στην Γάζα και διεξάγεται ένα καθαρά μαζικό έγκλημα πολέμου, παρόμοιο με αυτά που έζησε η ανθρωπότητα στις πιο σκοτεινές ημέρες της ιστορίας της, έχει σημασία να μάθουμε και να καταγγείλουμε με όση δύναμη διαθέτει η φωνή μας και εκείνους που γίνονται συνένοχοι, με κάθε τρόπο, ακόμη και με την σιωπή τους σε αυτά τα απεχθή εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ. 

Το απόγευμα της Παρασκευής 27/10 στην Νέα Υόρκη στην έκτακτη σύνοδο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ υιοθετήθηκε ψήφισμα που ζητά την άμεση και διαρκή ανθρωπιστική εκεχειρία καθώς και την ανεμπόδιστη παροχή βοήθειας στους αμάχους της Γάζας. Το ψήφισμα προτάθηκε από την Ιορδανία και ύστερα από συζήτηση υπερψηφίστηκε από 120 κράτη μέλη του Οργανισμού. 
Κατά ψήφισαν 14 χώρες και υπήρξαν 45 αποχές. 

Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου απείχαν! προσθέτοντας ακόμη μια κατάπτυστη πράξη στην πολιτική -όνειδος που ακολουθούν σχετικά με όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη σε βάρος πρώτα και κύρια της ιστορίας, των αξιών και της συνείδησης των δικών τους λαών.

 Δείτε στον φωτεινό πίνακα της αίθουσας της γενικής συνέλευσης την στάση που κράτησαν οι χώρες (κυβερνήσεις) που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.


π.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.