ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ της ΔΕΘ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2023 – ΚΑΜΑΡΑ 6 μ.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ της ΔΕΘ
 ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2023 – ΚΑΜΑΡΑ 6 μ.μ.





Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ
ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΤΙΣ ΖΩΕΣ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!
ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ!

Λίγες μόλις βδομάδες μετά τις εκλογές φανερώθηκε ξανά ότι για το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, η χώρα και ο λαός δεν μετράνε, παρά μόνο εάν χρησιμεύουν στην παραγωγή κερδών, στην αναπαραγωγή της κυριαρχίας της άρχουσας τάξης και των δυτικών αφεντικών της (ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση). Έτσι χωρίς μόνιμο προσωπικό, μέσα πυρόσβεσης και πυροπροστασίας χάνονται ανθρώπινες ζωές, καίγονται ολόκληρα δάση, καλλιέργειες και κόποι μιας ζωής!

Πίσω από τις φλόγες προβάλλει το αντιδραστικό τρίπτυχο: βαθαίνει η ιμπεριαλιστική εξάρτηση- απογειώνεται η αντιλαϊκή επίθεση- κλιμακώνεται η καταστολή και η φασιστικοποίηση! Με αυτό πρέπει να αναμετρηθεί ο λαός. Απέναντι σε αυτά πρέπει να οργανώσει την πάλη του!
ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ

ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ

Πρόσφατη είναι η απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ που δίνει το «ΟΚ» για τη δημιουργία νέων αμερικανικών βάσεων στα νησιά του Αιγαίου. Ακόμα πιο πρόσφατη είναι η μυστική πρόσκληση σ΄ αυτό το ενεργούμενο των φονιάδων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, Ζελένσκι. Η άρχουσα τάξη και οι κυβερνήσεις της (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), έχουν μετατρέψει την χώρα σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση, μπλέκουν ολοένα και πιο βαθιά την χώρα και τον λαό στον άδικο πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία. Ένας πόλεμος που αποτελεί το πιο τρανταχτό παράδειγμα του παροξυσμού του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών (ΗΠΑ, Ρωσίας, Κίνας, Ευρώπης) για το ξαναμοίρασμα του κόσμου.


Οι κατάπτυστες εκδουλεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ προς τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έγινε πρόσφατα με την Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων, στην λογική του ΚΑΛΟΥ και ΠΡΟΘΥΜΟΥ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥ, στα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της, μεγαλώνουν κατακόρυφα τους κινδύνους για το λαό μας, μεγαλώνουν την πιθανότητα να «ξαναχύσουμε το αίμα μας για τους αμερικανούς» όπως κυνικά και προκλητικά είχε δηλώσει ο πρώην Υπουργός Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος!

Ταυτόχρονα η άρχουσα τάξη της χώρας ευελπιστεί πως με αυτήν την στάση της, θα ενισχύσει την θέση της στον αντιδραστικό ανταγωνισμό της με την άρχουσα τάξη της Τουρκίας. Η ανάγκη των ΗΠΑ για «πάγωμα των διαφορών» ώστε οι δύο αστικές τάξεις να συνταχθούν ολοκληρωτικά στο πλευρό των ΗΠΑ στον ανταγωνισμό τους με την Ρωσία, ούτε θέλει ούτε μπορεί να αναιρέσει τον ανταγωνισμό τους, που άλλωστε είναι εργαλείο και για τον ίδιο τον ιμπεριαλισμό ώστε να ελέγχει τις δύο χώρες. Αυτός ο αντιδραστικός ανταγωνισμός, δηλητηριάζει τα μυαλά και την καρδιά των δύο λαών με εθνικισμό και σωβινισμό, ενώ έχει πυροδοτήσει μία κούρσα εξοπλισμών που μεγαλώνει τα δεσμά από τους ιμπεριαλιστές και φορτώνει δυσβάστακτα βάρη στις λαϊκές πλάτες.

Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ


Η ιμπεριαλιστική εξάρτηση δίνει τον ρυθμό και τα εργαλεία και της επίθεσης που τόσο έχει ανάγκη το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο που λυμαίνονται την εργατική τάξη, το λαό και την χώρα. Έτσι η ανοιξιάτικη Έκθεση της Κομισιόν, αποτελεί το πλαίσιο για τη νέα λεηλασία των εργατικών καταχτήσεων, ενώ η Οδηγία 2019/1152 γίνεται η βάση για το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη που προωθεί η ΝΔ για λογαριασμό του κεφαλαίου (ξένου και ντόπιου).

Το νέο «νομοσχέδιο Γεωργιάδη», ως συνέχεια του αντεργατικού εκτρώματος του «νόμου Χατζηδάκη», επιχειρεί να ξεθεμελιώσει τις εναπομείνασες καταχτήσεις του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Επιβάλλει την 6ήμερη εργασία στις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, δηλαδή στην καρδιά του βιομηχανικού προλεταριάτου. Προωθεί την 13ωρη δουλειά μέσα σε ένα 24ωρο. Νομιμοποιεί και επιβάλλει τις πιο ακραίες μορφές ευέλικτης εργασίας («συμβάσεις μηδενικού χρόνου», «συμβάσεις κατά παραγγελία»). Κεντρικός στόχος είναι η μετατροπή του εργαζόμενου σε ΦΤΗΝΟ και ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΔΟΥΛΟ, ένα ΕΡΓΑΛΕΙΟ παραγωγής ΚΕΡΔΩΝ για το κεφάλαιο, με σημαντικό μοχλό σε αυτό τον στόχο να είναι η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ. Κλιμακώνει το απεργοσπαστικό οπλοστάσιο και επιχειρεί να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, προωθώντας φυλακίσεις και εξοντωτικές ποινές ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα.

Αυτή η αντεργατική νέα λαίλαπα, έρχεται να προστεθεί στην αύξηση των ορίων σύνταξης στα 74 χρόνια, που ουσιαστικά θα καταργήσει το συνταξιοδοτικό δικαίωμα για σημαντικό τμήμα εργαζομένων. Έρχεται να προστεθεί στην επίθεση που κλιμακώνεται στους εργαζόμενους στο δημόσιο μέσω της αξιολόγησης, αλλά και τα νέα αντιδραστικά μέτρα που προωθούνται σε βάρος των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Έρχεται να προστεθεί το κλείσιμο νοσοκομείων, το σπρώξιμο προσωπικού σε παραίτηση κ.ά., ενάντια στο δικαίωμα του λαού για ίση, δωρεάν και πλήρη περίθαλψη. Έρχεται να προστεθεί στην πολιτική της ακρίβειας σε τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, ενέργεια, που εφαρμόζει το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο για να βγάλει την χασούρα από την πανδημία και τον πόλεμο, εξανεμίζοντας τα λαϊκά εισοδήματα και οδηγώντας μεγάλα τμήματα των λαϊκών μαζών στην πείνα, την φτώχεια, την απόγνωση!

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Αυτό μαρτυρά η αδιάκοπη βιομηχανία διώξεων που κλιμακώνεται ενάντια σε όποιον αγωνίζεται. Οι δίκες που έχουμε μπροστά μας ενάντια στους αγωνιστές που αψήφησαν τις χουντικού τύπου απαγορεύσεις και βγήκαν να διαδηλώσουν στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και του Γρηγορόπουλου το 2020. Αυτό μαρτυρά το βίαιο σπάσιμο των απεργιακών μπλόκων όπως της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, η μετατροπή του απεργιακού δικαιώματος σε έγκλημα, που τιμωρείται με φυλακή και χρηματικές ποινές, η πανεπιστημιακή αστυνομία, η τρομοκράτηση της νεολαίας στα πάρκα και στις γειτονιές. Τη σιγή νεκροταφείου θέλουν να επιβάλλουν με τα εξοντωτικά πρόστιμα για αφισοκόλληση στις φετινές βουλευτικές εκλογές, σε κόμματα, μεταξύ των οποίων είναι και το ΚΚΕ(μ-λ).

Εν τω μεταξύ ο ακροδεξιός και φασιστικός συρφετός, στοχοποιεί τους μετανάστες και τους πρόσφυγες για τις φωτιές, την ίδια στιγμή μάλιστα που θρηνούν θύματα οι ίδιοι, όχι μόνο ξεπλένοντας ξεδιάντροπα το σύστημα από τις ευθύνες του, αλλά βάζοντας γερή πλάτη στο αντιδραστικό κλίμα που θέλει να επιβάλλει το σύστημα μέσα στο λαό. Γιατί ένας λαός που δεν αναγνωρίζει τους πραγματικούς του εχθρούς, εμποτισμένος με μοιρολατρία και φόβο, δεν είναι μόνο μια μηχανή κερδών για το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό αλλά μπορεί να γίνει και «κρέας στα κανόνια» των άδικων πολέμων που «ξερνάει» από τα σπλάχνα του ένα σύστημα που σαπίζει.

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΛΑΪΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ!

Η διέξοδος ΔΕΝ βρίσκεται φυσικά στην αστική «αντιπολίτευση» των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που ψάχνει να βρει σε πιο επιμέρους σημείο να διαφοροποιηθεί, την ίδια στιγμή που συμφωνεί με την ουσία της πολιτικής που εφαρμόζει η ΝΔ. ΟΥΤΕ στον κρατικό-κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και των κάθε λογής εργατοπατέρων που δεν δείχνουν απλά ανοχή αλλά βάζουν πλάτες στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών.

Η διέξοδος ΔΕΝ βρίσκεται όμως, ούτε στην μετατροπή των σωματείων σε εκδοτήρια ψηφισμάτων και φιλολαϊκών νομοσχεδίων που κατατίθενται στη βουλή όπως κάνει το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Πρακτική που αντιγράφει την αδιέξοδη και γεμάτη αυταπάτες λογική του ΣΥΡΙΖΑ του «με ένα νόμο καταργούμε τα μνημόνια». Μία πρακτική που όχι μόνο βάζει πάνω από την εξωκοινοβουλευτική πάλη και τους εργατικούς αγώνες τον κοινοβουλευτισμό, αλλά θέλει να τα αντικαταστήσει με αυτόν. Κρατώντας έτσι την εργατική τάξη και τον λαό στο περιθώριο ή το πολύ ως διαπραγματευτικό χαρτί στην αναζήτηση ρόλου μέσα στο βάρβαρο αυτό σύστημα.

Η διέξοδος βρίσκεται στην οργάνωση της εργατικής τάξης, της νεολαίας και συνολικά του λαού μας, στους χώρους δουλειάς, ζωής και σπουδών, στη δημιουργία εργαλείων πάλης που να ανήκουν στον ίδιο το λαό και να είναι ανεξάρτητα από το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του. Η διέξοδος βρίσκεται στην πάλη για την αναγέννηση των σωματείων και των συλλόγων σε αγωνιστική, ταξική βάση και προσανατολισμό.

Στην σημερινή φάση στο επίκεντρο των προσπαθειών των αριστερών επαναστατικών δυνάμεων, μέσα από πρακτικές συντονισμού και συμπόρευσης, πρέπει να μπει Η ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ:Στην εμπλοκή της χώρας στον άδικο πόλεμο, ενάντια στην εξάρτηση της χώρας από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Στην καταιγιστική επίθεση με επίκεντρο την ανατροπή του αντεργατικού νομοσχεδίου.
Στην πολιτική της καταστολής, την τρομοκρατίας και της φασιστικοποίησης με αιχμή τις στις διώξεις και τις δίκες αγωνιστών και σωματείων.

ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ, ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ!


https://www.kkeml.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.