ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Αλήθεια και Δικαιοσύνη για τον Ναέλ και όλα τα θύματα αστυνομικών εγκλημάτων!

 


Αλήθεια και Δικαιοσύνη για τον Ναέλ και όλα τα θύματα αστυνομικών εγκλημάτων!

 

Ενάντια στο κράτος, ενάντια στους ρατσιστές, ενάντια στο σύστημα, άνευ όρων υποστήριξη στην εξέγερση της νεολαίας των λαϊκών γειτονιών !

 

Αυτοί οι νέοι που έρχονται κάθε βράδυ αντιμέτωποι με την αστυνομία είναι τα παιδιά του πιο εκμεταλλευόμενου, καταπιεσμένου και περιφρονημένου τμήματος της τάξης μας, της εργατικής τάξης. Αυτοί που έχουν την επιλογή ανάμεσα στην ανεργία και τις άθλιες δουλειές, αυτοί που έχουν στοιβαχτεί με αποικιοκρατικό τρόπο σε οικισμούς. Είναι τα καθημερινά θύματα του ρατσισμού και της ταξικής περιφρόνησης.

 

Οι νέοι έχουν δίκιο να πολεμούν την αστυνομία: είναι η ένοπλη πτέρυγα του κράτους που δεν μπορεί να βελτιωθεί και πρέπει να την πολεμήσουμε μέχρι τέλους. Σε μια ταξική κοινωνία, η αστυνομία ήταν και θα είναι πάντα στην υπηρεσία των εκμεταλλευτών, των εχθρών των προλετάριων. Ο ρατσισμός και γενικότερα οι φασιστικές ιδέες διαπερνούν την πλειοψηφία των αστυνομικών και είναι η εξήγηση για την καθημερινή έκρηξη βίας. Ναι, αστυνομία=δολοφόνοι!

 

Ναι, η εξέγερση είναι μερικές φορές συγκεχυμένη. Αλλά η εξέγερση είναι ο μόνος τρόπος που μπορούν να αγωνιστούν αυτοί οι νέοι, είναι η εμπειρία τους, η αντίστασή τους. Η εξέγερση είναι η ιστορική έκφραση του θυμού και της απόγνωσης των πιο καταπιεσμένων. Πώς μπορείς να τους κατηγορήσεις που καίνε σχολεία, όταν το εκπαιδευτικό σύστημα σε περιφρόνησε και σε απέρριψε, όταν παλεύεις πηγαίνοντας από τη μια μικρή δουλειά στην άλλη ή στην πρόνοια; Πώς μπορείς να τους κατηγορήσεις που λεηλατούν καταστήματα, όταν κάθε μέρα προσπαθείς να επιβιώσεις από τη φτώχεια, ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξυμνούν τον καταναλωτισμό και τη λογική «ο καθένας για τον εαυτό του»; Πώς μπορούμε να τους κατηγορήσουμε που καίνε αυτοκίνητα όταν είναι ο μόνος τρόπος να ακουστεί η φωνή μας;

Δεν υπάρχει λόγος να κλαίμε για τα όρια της εξέγερσης της νεολαίας των πρότζεκτ. Τα όριά της, τα αδιέξοδά της, είναι μόνο η συνέπεια των ορίων της ίδιας της εργατικής τάξης.

Αυτή η «Αριστερά» που δίνει μαθήματα στους εξεγερμένους, τι έχει κάνει για να οργανώσει και να εκπαιδεύσει τους προλετάριους των εργατικών κατοικιών; Σαπισμένη από τον σοβινισμό και τον οπορτουνισμό, αυτή η εξευγενισμένη Αριστερά — ακόμα και αυτή που ισχυρίζεται ότι είναι κομμουνιστική — φέρει ευθύνη για την αποπολιτικοποίηση και την αποδιοργάνωση της νεολαίας στις λαϊκές γειτονιές που έχει εγκαταλείψει. Ποια είναι τα αποτελέσματα δεκαετιών εκλογικισμού και νομιμοφροσύνης;

Δεν υπάρχει «άλωση» των περιουσιών, ούτε τα παιδιά είναι χειρότερα μορφωμένα από πριν. Πώς να φροντίσεις τα παιδιά σου όταν δουλεύεις βάρδιες και γυρνάς εξαντλημένος το βράδυ στο σπίτι; Δεν φταίνε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή τα βιντεοπαιχνίδια, όπως λένε συνέχεια οι παλιοί βλάκες. Θυμηθείτε τις εξεγέρσεις στο Vaux-en-Velin ή στο Chanteloup-les-Vignes. Στις δεκαετίες του '70, του '80 και του '90, δεν υπήρχε διαδίκτυο. Είναι πάντα η ίδια καταπίεση, η ίδια εγκληματική αστυνομική δύναμη, που υποκινεί τους ανθρώπους να εξεγερθούν.

 

Πίσω από τη συμπεριφορά της αστυνομίας, πίσω από τις κυβερνητικές αντιδράσεις, πίσω από την εχθρότητα των μικροαστών και ακόμη και μέρους του προλεταριάτου απέναντι στην εξέγερση στις γειτονιές, υπάρχει ο ρατσισμός που είναι τόσο ισχυρός στην ιμπεριαλιστική και μετα-αποικιακή μας κοινωνία. Υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά ανάλογα με την κοινωνική τάξη και το χρώμα του δέρματός σου. Όταν οι αντιδραστικοί αγρότες της FNSEA (Εθνική Ομοσπονδία Συνδικάτων Αγροτών) καίνε δημόσια κτίρια, κανείς δεν καλεί να πυροβολήσουν το πλήθος των εξεγερμένων. Αν ο Ναέλ ήταν ένας λευκός, μικροαστός των προαστίων, δεν θα υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι που θα ζητούσαν συγγνώμη για τη δολοφονία του.

 

Το να είσαι κομμουνιστής, το να είσαι επαναστάτης, σημαίνει να θεωρείς, όπως είπε ο Μάο, ότι οι μάζες έχουν «πάντα δίκιο να επαναστατούν». Αυτή η εθνική εξέγερση είναι ένα σημάδι του περισσότερο ή λιγότερο λανθάνοντος εμφυλίου πολέμου που διατρέχει μόνιμα την καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική κοινωνία˙ ένας πόλεμος μεταξύ των εκμεταλλευόμενων και των εκμεταλλευτών, μεταξύ των καταπιεσμένων και των καταπιεστών. Οι εξεγερμένοι είναι ο λαός μας, τα παιδιά μας. Η δική μας πλευρά είναι ξεκάθαρη, και τόσο το χειρότερο για τα συντρίμια. Ο θυμός είναι πολύ μεγάλος.

 

·        Κάτω το αστυνομικό κράτος!

·        Δικαιοσύνη για τον Ναέλ και όλα τα θύματα αστυνομικών εγκλημάτων!

·        Για την αντικαπιταλιστική ενότητα του προλεταριάτου, ας πολεμήσουμε τον ρατσισμό χωρίς συμβιβασμό!

·        Ας μετατρέψουμε τις ταραχές σε συνείδηση και συλλογική οργάνωση ενάντια σε αυτό το βάρβαρο σύστημα!

 



αναδημοσιευση της ανακοινωσης της OCPML απο την ιστοσελιδα της οργάνωσης 
την μετάφραση εκανε ο Δ.Χ. απο τα αγγλικά

εδω η ιστοσελίδα της OCPML

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.