ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

ΓΑΛΛΙΑ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΚΡΟΝ - ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΗ 2023 - βίντεο μέρος 6ο

 ΓΑΛΛΙΑ 

 ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΚΡΟΝ - ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΗ 2023

  •  σήμερα στο δρόμο και οι μετανάστες ενάντια στο ρατσιστικό σχεδιο για τον νόμο Darmanin!

  • Τα συνδικάτα κάλεσαν σε νέες διαδηλώσεις την ερχόμενη Τρίτη, οι οποίες θα συνέπιπταν χρονικά με την κρατική επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ στη χώρα. Ωστόσο η απόφαση του Μπάκιγχαμ ήταν να ακυρώσει τελικά την επίσκεψη λόγω των διαδηλώσεων, χωρίς βέβαια να δίνεται επίσημη αιτιολόγηση δλδη "κακήν κακώς".


  • "Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας (ενάντια στο σχέδιο μεταρρύθμισης) και η επίσκεψη αυτή θα είναι στο στόχαστρό μας", προειδοποιούσαν νωρίτερα ο Ματιέ Ομπρί (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών) και ο Ιβάν Φορ του συνδικάτου Force Ouvriere.  "Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο βασιλιάς δεν θα μπορέσει να πάρει το τραμ" στο Μπορντό όπως σχεδίαζε, προέβλεψε επίσης ο Πασκάλ Μεσγκενό, εκπρόσωπος του συνδικάτου CFTC στην αρχή μεταφορών Transports Bordeaux Métropole (TBM)!!


Σήμερα το πρωί στη Μασσαλία, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους του 3ου διαμερίσματος, μιας από τις φτωχότερες περιοχές της πόλης, ενάντια στο ρατσιστικό σχέδιο του Darmanin! (2ο βίντεο)

 Κινητοποιήσεις κατά του μεταναστευτικού νόμου παντού στη Γαλλία. Ενώ συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στη Μασσαλία ή τη Λιλ, πολλοί άνθρωποι στο Παρίσι ξεκίνησαν από την Place de la République. Πολλές συλλογικότητες εργαζομένων χωρίς χαρτιά είναι παρούσες!


Στο Παρίσι, μετά από κάποιες ομιλίες, η πορεία ξεκινά από την Place de la République. Συλλογικότητες απεργών εργαζομένων της Chronopost, συλλογικότητες εργαζομένων διανομέων και συλλογικότητες εργαζομένων χωρίς χαρτιά από την Ιλ ντε Φρανς είναι παρούσες για να απαιτήσουν τη νομιμοποίηση και την εγκατάλειψη του νόμου Νταρμανέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.