ένα blog για τους αγώνες, τα όνειρα, τις ελπίδες του κόσμου της αριστεράς της αντίστασης

λόγια ποιητών ...

Αλλού αν γεννηθείς, αλλού κι αν πας,
παντού θα σε χτυπούν, αν δε χτυπάς!

(από το ποίημα «Θα γεννηθώ ξανά») κώστας βάρναλης



εναντια σε ΠΟΛΕΜΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ …ΨΕΜΑΤΑ!

 

ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ,

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ …ΨΕΜΑΤΑ!

αναδημοσιευση απο την "ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ"

Από τις πρώτες μέρες της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έγινε φανερό πως παράλληλα με τις συγκρούσεις στα πεδία των μαχών εξελισσόταν και ένας παράλληλος πόλεμος μέσα από κατευθυνόμενες αποκαλύψεις, fake news, επιλεκτική ειδησεογραφία, που στόχο είχε να  παραπλανήσει, να συγκαλύψει ή να συκοφαντήσει τον αντίπαλο.

Έτσι στις 8/3 η ανακοίνωσή του Ρώσικου υπουργείου εξωτερικών για την ύπαρξη ενός δικτύου (30) βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία! Άμεσα όμως αυτή η είδηση συνάντησε την (καλά προετοιμασμένη) «αντανακλαστική» κίνηση των δυτικών ΜΜΕ που έσπευσαν να αμφισβητήσουν τα λεγόμενα και να τα ονομάσουν Ρωσική προπαγάνδα!

  Η εκπρόσωπος τύπου Μαρία Ζαχάροβα, υπογράμμισε ότι επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ! Από έγγραφα που κατασχέθηκαν αποκαλύφθηκε η προσπάθεια καταστροφής των αρχείων ενός στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος!

 Από τα έγγραφα που διέρρευσαν από υπαλλήλους ουκρανικών βιοεργαστηρίων, τεκμηριώνεται η εντολή για την επείγουσα εξάλειψη των εξαιρετικά επικίνδυνων παθογόνων της πανώλης, του άνθρακα, του πυρετού των κουνελιών, της χολέρας και άλλων θανατηφόρων ασθενειών στις 24 Φεβρουαρίου2022 !

Πολλοί δυτικοί αναλυτές έσπευσαν να «συγκρίνουν» την είδηση με την αντίστοιχη για τα χημικά όπλα του Σαντάμ του 2003, που διέρρευσαν οι ΗΠΑ για να δικαιολογήσουν την εισβολή τους.

Η ανατροπή ήρθε την επόμενη μέρα από εκεί που κανείς δεν το περίμενε. Η Αμερικανίδα  υφυπουργός εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ –γνωστή από την δράση της και στο πραξικόπημα της πλατείας Μειντάν το 2014- παραδέχθηκε  πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ, «εργάζεται με τους Ουκρανούς για το πώς μπορούν να αποτρέψουν οποιοδήποτε από αυτά τα ερευνητικά υλικά να πέσει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων». Πρόσθεσε πως ανησυχεί για το ενδεχόμενο «οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να επιδιώκουν να αποκτήσουν τον έλεγχο αυτών των εγκαταστάσεων»! Στην ακρόαση της στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, η Νούλαντ ήταν αρκετά κατηγορηματική περιγράφοντας τον ρόλο της!  Αυτό έκανε τους Αμερικάνους αναλυτές (Monthly review) να αναρωτιούνται:

«…Τι υπάρχει σε αυτά τα ουκρανικά βιολογικά εργαστήρια που τα καθιστά τόσο ανησυχητικά και επικίνδυνα; Και μήπως η Ουκρανία, η οποία δεν είναι ακριβώς γνωστή ως μεγάλη δύναμη με προηγμένη βιολογική έρευνα, είχε τη βοήθεια άλλων χωρών στην ανάπτυξη αυτών των επικίνδυνων ουσιών; Περιορίζεται η αμερικανική βοήθεια σε αυτό που περιέγραψε η Νούλαντ στην ακρόαση - "να συνεργαστεί με τους Ουκρανούς για το πώς μπορούν να αποτρέψουν οποιοδήποτε από αυτά τα ερευνητικά υλικά να πέσει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων"- ή μήπως η αμερικανική βοήθεια επεκτάθηκε στην κατασκευή και ανάπτυξη των ίδιων των "εγκαταστάσεων βιολογικής έρευνας";…»!

  Φυσικά όλα αυτά διέφυγαν της προσοχής των ελληνικών ΜΜΕ!

    Σαν να μην έφθαναν αυτές οι παραδοχές, στις 27/3 η αγγλική εφημερίδα  «Daily Mail» με αποκλειστικό δημοσίευμα βγάζει στα «μανταλάκια» τον γιο του Μπάιντεν! Ο Χάντερ Μπάιντεν, χρηματοδοτούσε βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, τα οποία έκαναν πειράματα με θανατηφόρους ιούς. Μάλιστα, το δημοσίευμα συνδέει τα συγκεκριμένα εργαστήρια με αυτό της Γιουχάν, από το οποίο φέρεται να διέρρευσε ο Covid-19 (όπως ισχυρίζονται οι Αμερικάνοι)!

Ο  υιός Μπάιντεν βοήθησε στην εξασφάλιση χρηματοδότησης εκατομμυρίων δολαρίων για τη Metabiota, εταιρεία που συνεργάζεται με το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας και ειδικεύεται στην έρευνα για ιούς που προκαλούν πανδημίες!

·            Τα αρχεία κρατικών δαπανών των ΗΠΑ δείχνουν ότι το Υπουργείο Άμυνας ανέθεσε σύμβαση 18,4 εκατομμυρίων δολαρίων στη Metabiota μεταξύ Φεβρουαρίου 2014 και Νοεμβρίου 2016!

·            Σύμφωνα πάντα με τη «Daily Mail»,  ο γιος του προέδρου και οι συνάδελφοί του επένδυσαν 500.000 δολάρια στη Metabiota μέσω της εταιρείας τους Rosemont Seneca Technology Partners.  Συγκέντρωσαν πολλά εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης για την συγκεκριμένη εταιρεία από επενδυτικούς κολοσσούς, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs!   Όλα αυτά αποκαλύφθηκαν από διαρροή email από τον ΗΥ του υιού Μπάιντεν στην «Daily Mail».

Παρόλο που η Metabiota είναι, υποτίθεται, μια εταιρεία ιατρικής έρευνας, ο αντιπρόεδρός της έστειλε email στον Χάντερ Μπάιντεν το 2014 περιγράφοντας πώς θα μπορούσαν να «διεκδικήσουν την πολιτιστική και οικονομική ανεξαρτησία της Ουκρανίας από τη Ρωσία»!  Μάλλον   ένας ασυνήθιστος στόχος για μια «εταιρεία βιοτεχνολογίας»!

 

Αντιδρώντας στις «αποκαλύψεις» ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Medvedev δήλωσε: «Είναι αδύνατο να μην αναφέρουμε τις δραστηριότητες που οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους συμμάχους τους, έχουν αναπτύξει κοντά στα ρωσικά σύνορα. Καταλαβαίνουμε απόλυτα γιατί δημιουργήθηκαν 26 βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, υπάρχουν κάποια στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί τώρα»!

    Ενώ η Κίνα κάλεσε τις ΗΠΑ να δώσουν λεπτομέρειες για τους ιούς που έχουν αποθηκευτεί όλα αυτά τα χρόνια στα εργαστήρια, αλλά και για τα αποτελέσματα των ερευνών τους.

  Συμπερασματικά φαίνεται καθαρά ότι η ΗΠΑ στην Ουκρανία, από το 2014 και μετά παρεμβαίναν πολύ-επίπεδα. Ειδικά στον τομέα των εξοπλισμών και της προετοιμασίας του ουκρανικού στρατού υπήρχε εντατική προετοιμασία και πολυποίκιλος εξοπλισμός. Οι ιμπεριαλιστές είναι αδίστακτοι προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους! Αυτό αν μην τι άλλο προοιωνίζει την επικινδυνότητα των εξελίξεων που ακολουθούν,  τόσο για τον λαών της Ουκρανίας όσο και για τον πλανήτη ολάκερο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.